Els docents amb fills menors de sis anys podran accedir a centres més propers a la seva residència

Fins ara l'edat establerta per poder sol·licitar el canvi era de tres anys

Els docents amb fills menors de sis anys podran sol·licitar una comissió de serveis per accedir a centres més propers a la seva residència. Aquest ha estat el tema central que s'ha aprovat a la reunió de la Mesa Sectorial d’Educació. Fins ara l’edat establerta per poder sol·licitar la comissió de serveis era de tres anys, però ara es duplica per cobrir tota l’etapa infantil.

Aquesta ampliació es fa amb la finalitat de potenciar la conciliació entre la vida laboral i familiar i permetrà que, de manera temporal, els funcionaris de carrera puguin accedir a una plaça en un centre més proper al seu lloc de residència.

La Mesa Sectorial d’Educació també ha treballat per aconseguir més transparència en totes les comissions de serveis per tal que hi hagi uns criteris d’avaluació clars i al més objectius possible.

Cal recordar que les comissions de serveis permeten obtenir una destinació provisional i temporal. Entre altres requisits, per optar-hi s’ha de ser funcionari de carrera amb destinació definitiva. A més, s’ha d’haver sol·licitat una plaça en el darrer concurs de trasllats a la localitat o les localitats on s’ubiquen els centres en què se sol·licita la comissió de serveis i no haver desistit.  

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF