La setmana que m'espera
Societat 21/08/2021

“Els diumenges surt a passejar i em pos un podcast o un audiollibre”

El piragüista olímpic, Marcus Cooper, explica com serà la seva setmana

2 min
Marcus Cooper, piragüista olímpic

PalmaLes meves setmanes solen ser un poc monòtones, amb entrenaments gairebé cada dia, perquè tenc un campionat del món d’aquí a un mes. M’aixec a les set i mitja del matí. Ara estic ficat en alguns negocis online i el primer que faig és revisar el correu electrònic per comprovar que tot estigui en ordre. Després berén, normalment d’una torrada de pa integral amb pernil de gall dindi, cereals integrals amb llet de civada o ametla i un cafè sol. 

A les nou i mitja faig entrenament de piragüisme sobre l’aigua. Ara estic a l’equip estatal i som a Astúries, així que feim les sessions en un pantà. Som dues persones: el meu company i jo ens estam preparant per a dobles en caiac. Devers les dotze feim una segona sessió d’entrenament a terra, que alternam entre anaeròbic –anar a córrer o amb bicicleta– i sessió d’abdominals. Cap a la una i mitja ja estam dinant. Anam a un restaurant proper al pantà, on tenen un menú propi, però nosaltres intentam que ens l’adaptin a la nostra dieta, perquè no hi hagi massa fregits ni salses.

Després és el moment de descansar. Tot i que la majoria fa la migdiada, per a mi és una pèrdua de temps. Intent que el cos no s’acostumi a tenir son a aquestes hores, però sí que descans físicament amb el portàtil per aprofitar el temps. A les quatre feim l’entrenament de l’horabaixa, de piragua o gimnàs amb pesos.

És un esport bastant intens. Al gimnàs mous molt de pes i, si no, estàs lluitant contra la resistència de l’aigua. Acabes amb la musculatura adolorida i per això necessitam molt els fisioterapeutes. També és molt mental, hem de tenir molta disciplina. El nostre cos funcionarà més o menys segons els detalls que ens envolten al llarg del dia. No val esforçar-se i després sortir i menjar malament o no dormir les hores exactes. Tot suma i tot resta. 

El darrer que feim és una sessió d’estiraments. Devers les sis de l’horabaixa ja hem acabat i podem descansar. Jo som el típic que paga Netflix però no el fa servir. De vegades aprofit per llegir un llibre, però mai són novel·les, són llibres d’autoajuda o que m’aporten alguna cosa informativament: sobre dietes o sobre màrqueting empresarial. Som un obsessionat d’aprofitar el temps. És la mentalitat que tenc. En algun moment m’hauré de relaxar amb això.

Cap a les vuit i mitja sopam i a les onze ja estic intentant dormir perquè el meu objectiu és dormir vuit hores i mitja. Aquesta és la meva rutina de dilluns a dissabte. El diumenge el tenc lliure i mir d’aprofitar, però, si el cervell no em dona per a més, tenc estones de no fer absolutament res. Si no, vaig a passejar per no estar tancat tot el temps i em pos algun podcast o un audiollibre. A banda d’això, el nostre entrenador ens deixa anar a casa una vegada al mes i jo sol aprofitar per venir a Mallorca. Encara que només siguin dos dies, mentalment és molt beneficiós.

stats