Les distribuïdores d'aliments i begudes demanen abaixar impostos davant la pèrdua del 95% de les vendes

El sector dona per perdut l'any 2020

Les distribuïdores d'aliments i begudes de Mallorca ha perdut un 95% de les seves vendes d'ençà que s'inicià l'estat d'alarma. Per això, demanen al Consell de Mallorca i a la Federació d'Entitats Locals de Balears (FELIB) que se'ls eliminin o rebaixin impostos com l' Impost sobre Béns Immobles (IBI), els de les activitats i circulació i les taxes de residus, segons indica Efe.

El president de l'Associació d'Empreses de Distribució d'Aliments, Begudes i Neteja (ADED) de Mallorca, Bartolomé Servera lamenta "la situació dramàtica" que viu el sector i assegura que les empreses associades "donen per perdut l'any 2020". És per aquest motiu que demanen una rebaixa dels impostos.

Durant el confinament, les empreses només distribueixen "als hospitals, les residències, les benzineres i la presó provincial, però amb aquest percentatge és impossible mantenir viu el sector", lamenta Servera.

Davant aquesta situació, la patronal ha enviat una carta a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i al president de la FELIB, Antoni Salas. En les dues missives, Servera explica el fet que hi ha un gran "estoc", que se'ls ha acumulat a causa de l'aturada de l'activitat. "És un estoc majoritàriament alimentari i, per tant, de durada limitada, i que, si ningú hi posa remei, s'acabarà perdent ", ha advertit.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF