Societat 05/04/2021

El dispositiu de la Guàrdia Civil per al cap de setmana acaba amb 260 persones denunciades

Els agents han desmantellat una festa il·legal amb 150 participants a Eivissa

ARA Balears
3 min
Imatge d'una de les actuacions de la Guàrdia Civil durant aquest cap de setmana.

PalmaLa Guàrdia Civil, en col·laboració amb les policies locals de diversos municipis de les Illes, ha denunciat prop de 259 persones –tres de les quals han estat detingudes– per incomplir la normativa covid-19 durant el dispositiu especial posat en marxa durant aquest cap de setmana, que ha coincidit amb la Setmana Santa. En total, segons dades del Ministeri de l'Interior, entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, els agents han posat 321 propostes de sanció i han detingut cinc persones d'ençà que varen començar les vacances de Pasqua a l'Arxipèlag.

La majoria de les persones denunciades per la Guàrdia Civil a les Balears, 147, van ser identificades a una festa il·legal que se celebrava a Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa, on han intervingut els agents aquesta matinada. Aquests fets han ocorregut a l'interior d'una finca ubicada al costat del camp de futbol del municipi, lloc on els assistents arribaven per deixar-hi els cotxes. Segons ha informat el cos policial, els organitzadors van comercialitzar l'accés a la festa, activitat considerada il·legal d'acord amb la normativa covid.

Els agents van poder comprovar que tant els assistents com els organitzadors eren conscients que es tractava d'una activitat il·legal perquè "per evitar ser descoberts van cobrir les finestres amb matalassos, amb la intenció de no ser audibles ni visibles des de l'exterior". A més, havien contractat un servei de seguretat privada, a la qual havien encomanat que custodiàs els telèfons mòbils dels assistents, que havien de lliurar els dispositius abans d'accedir a la festa.

Així, s'han identificat 147 persones com a assistents, que poden ser sancionades amb fins a 60.000 euros de multa. A més, els cossos policials han detingut dues persones pels delictes de resistència i desobediència i una tercera a la qual van requisar diverses quantitats de droga que estaven empaquetades en envasos monodosi. També s'han denunciat alguns assistents per tinença de substàncies estupefaents, com ara cànnabis, cocaïna i la coneguda com a cocaïna rosa, tusi.

La Guàrdia Civil destaca en un comunicat que bona part dels assistents eren estrangers, nascuts a Alemanya, l'Argentina, Colòmbia, França, Itàlia i el Regne Unit. A més, la Guàrdia Civil denunciarà també l'empresa de seguretat privada contractada per incomplir el deure de contribució del sector al compliment de les mesures posades en marxa per afrontar la crisi sanitària del covid-19.

Reunions socials

Durant aquest mateix cap de setmana la Guàrdia Civil ha intervingut també a altres reunions socials i festes no autoritzades celebrades a diferents punts de les Illes. Per una banda, divendres, 2 d'abril, van denunciar 38 persones per participar en una reunió social a una esplanada annexa a una casa del barri de San Trutoy, al municipi de Sant Josep de sa Talaia. Els agents van trobar-hi begudes alcohòliques, cadires i taules. A més, els agents van haver-hi d'accedir a peu perquè el camí que duia fins allà estava tallat amb pedres.

També divendres, els agents van detectar un grup indeterminat de persones que participaven en una festa il·legal que se celebrava al camí d'Arabi, al municipi eivissenc de Santa Eulàlia. Quan hi va arribar la Guàrdia Civil, els assistents van intentar abandonar el lloc, però sis d'ells van ser identificats i denunciats.

Una festa il·legal a tres iots

A l'illa de Mallorca, el mateix divendres van identificar i denunciar 16 persones al far de Sóller. Els individus hi estaven reunits i havien tallat l'accés amb un triangle de senyalització d'avaries, simulant així la prohibició del pas. El mateix horabaixa van denunciar sis persones més per celebrar una reunió social amb diferents nuclis de convivència al camí de Son Arbós, a Algaida.

Per altra banda, dissabte, dia 3 d'abril, la Guàrdia Civil va denunciar 25 persones que estaven reunides a la platja del Calonet a Sant Josep de sa Talaia. El mateix horabaixa, a Mallorca, van identificar també tres iots que fondejaven a Portals Vells, on diverses persones celebraven una festa il·legal. Els participants van abandonar les embarcacions amb motos d'aigua, però la Guàrdia Civil sancionarà els propietaris dels iots per incomplir la normativa covid-19 i per fondejar sobre posidònia. Finalment, diumenge els agents van denunciar 15 persones per celebrar una reunió social a una casa ubicada al parc de Cas Capità de Marratxí.

stats