Societat 16/08/2021

El dispositiu antibotellada aconsegueix frenar el descontrol nocturn a Palma

La xifra de sancions cau progressivament

ARA Balears
1 min
Dispositiu policial antibotellada

PalmaLa xifra de botellades i festes il·legals a Palma ha caigut en picat des de l'inici del dispositiu policial antibotellada. La xifra de macrobotellades, aglomeracions i multes per incomplir les mesures sanitàries durant la nit a Ciutat s'ha reduït i aquest cap de setmana els agents només han aixecat 68 actes, 110 menys que la setmana passada. L'Ajuntament de Palma ha informat, a través d'un comunicat, que la majoria de les sancions han estat per fer botellada.

A més, durant aquest cap de setmana els agents de la Policia Local i la Policia Nacional han controlat 209 vehicles, s'han suspès diversos esdeveniments i s'ha sancionat alguns locals comercials per incomplir la normativa contra el covid. L'Ajuntament ha explicat que, igual que des de l'inici d'aquesta campanya de control policial, els agents han actuat a la Platja de Palma i en punts estratègics de la ciutat com, per exemple, el passeig Marítim, Santa Catalina i Sant Magí, la Feixina i la plaça de Gomila. A més, aquest cap de setmana també han acudit a na Burgesa i als voltants del cementeri de Gènova, després de les denúncies que reberen les setmanes passades, i han aconseguit aturar nombroses aglomeracions i botellades.

El Consistori ha destacat que durant el cap de setmana els agents es veren obligats a "paralitzar" l'activitat d'un local perquè tenia una concentració de 3.000 partícules de C02 quan la permesa és de 800.

L'Ajuntament de Palma ha reiterat en el comunicat que els dispositius han tingut un vessant de "prevenció, dissuasió i dispersió" i que es fan des d'un enfocament de "congruència, oportunitat i proporcionalitat".

stats