Es disparen els casos de coronavirus a Pollença i Portocristo

Salut assegura que els nous contagis "són localitzats" i es relacionen amb brots d'origen social, familiar i residencial

La Conselleria de Salut ha enviat aquest dimarts un comunicat en què demana a la ciutadania de Pollença i Portocristo que "extremi" les mesures de seguretat per prevenir els contagis de coronavirus, davant l'important augment dels casos que s'ha registrat durant la darrera setmana en els nuclis d'aquests dos municipis.

Entre els dies 2 i 9 de novembre, la zona bàsica de salut de Portocristo ha doblat la seva incidència acumulada a 14 dies, i ha passat de 290,6 casos per 100.000 habitants a 484,3. En aquest mateix període, s'han detectat 38 casos de covid-19 i la taxa de positivitat a set dies en les PCR s'ha enfilat d'un 7,56% a un 11,59%.

En el cas de la zona bàsica de salut de Pollença, la situació encara ha empitjorat més i, segons les darreres informacions de Salut, la incidència acumulada a 14 dies s'ha triplicat: de 104,1 casos per 100.000 persones a 374,6. Pel que fa a la taxa de positivitat a set dies, també s'ha incrementat: d'un 6,1% a un 12,6%.

Salut assegura que els nous casos detectats a ambdues zones "són localitzats" i es relacionen amb brots d'origen social, familiar i residencial. En el comunicat, la Conselleria recorda que usar bé la mascareta, mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres, rentar-se de mans i ventilar els espais interiors són mesures "fonamentals" per prevenir contagis.

D'altra banda, el batle d'Alcúdia, Tomeu Cifre, i la batlessa de Pollença, Bàrbara Rebassa, s'han reunit amb els caps de la Policia Local i el destacament de la Guàrdia Civil de la zona per coordinar mesures de contenció del coronavirus i millorar la vigilància a les zones rústiques durant l'hivern, segons ha informat l'Ajuntament d'Alcúdia.

La Conselleria de Salut ha detectat 168 casos nous de covid-19 a les Illes 

Pel que fa a la situació general de les Balears, la Conselleria de Salut ha informat que els casos detectats a les Illes durant el darrer dia han augmentat i la xifra ha arribat a 168 i la taxa de positivitat s'ha situat en un 6,69%. A més, han informat que dues persones més han mort. Així, des de l'inici de la pandèmia s'han contagiat 20.828 persones i 383 persones han perdut la vida a causa del coronavirus. 

Per illes, a Mallorca s'han detectat 123 casos nous, hi ha 140 ingressats i 46 persones a l'UCI. A Menorca hi ha nou casos més, vuit ingressos a planta actius i tres persones a unitats de cures intensives. Pel que fa a Eivissa, s'han detectat 36 PCR positives més, hi ha 68 persones ingressades i sis persones a l'UCI. 

La situació de les UCI ha tornat a empitjorar i en total hi ha 55 persones ingressades, quatre més que aquest dilluns. Tot i això, els ingressos a planta ha descendit respecte d'ahir i en aquests moments hi ha 216 persones a planta. A les residències de gent gran han mort dues persones més i la xifra ascendeix a 185. A més, hi ha 96 usuaris i 83 treballadors actius. Dels usuaris, n'hi ha 71 que estan hospitalitzats. 

 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF