Societat 21/10/2021

Es dispara la xifra de morts per covid-19 a les Illes Balears

Les darreres 17 defuncions notificades són del mes d'agost, però es notifiquen ara perquè s'ha fet una revisió del Registre de Mortalitat

ARA Balears
2 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaLa xifra de defuncions a causa del covid-19 s'ha disparat els darrers dies a les Illes Balears. Tot i que la Conselleria de Salut ha explicat que els nous morts són del mes d'agost i que es notifiquen ara perquè s'ha fet una revisió del Registre de Mortalitat, la realitat és que en les darreres 48 hores s'ha informat de 17 morts més (8 avui i 9 ahir). Així, des de l'inici de la pandèmia a les Illes Balears 988 persones han perdut la vida a causa del virus.

A més, es manté la tendència lleugerament a l'alça de la gran majoria dels indicadors de la pandèmia. Salut ha notificat aquest dijous 58 nous casos de covid-19, un nou pacient ingressat a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals de l'Arxipèlag i una taxa de positivitat del 2,11%, més del doble del que marquen els indicadors que assenyalen xifres per sota de l'1% en moment de control i tranquil·litat sanitària.

Des de l'inici de la pandèmia a les Illes Balears s'han detectat un total de 100.345 casos de coronavirus i actualment 946 residents a l'Arxipèlag tenen el contagi actiu. La xifra de contagis actius és l'indicador que registra un major augment en dies, però en un mes s'ha reduït notablement i ha passat de 1.817 a la xifra actual.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

La pressió hospitalària a planta i Atenció Primària es manté estable i en paràmetres similars als darrers dies. Segons ha informat Salut a través d'un comunicat, actualment 58 residents a les Illes Balears estan ingressats a causa de la pandèmia, mentre que Atenció Primària atén un total de 835 illencs que o bé tenen el contagi actiu però són asimptomàtics o han estat en contacte estret amb algun positiu.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Pel que fa a la campanya de vacunació, es manté l'estancament de les dosis administrades. En les darreres 24 hores els treballadors de Salut n'han posat poc més de 3.000 i el percentatge de població diana vacunada es manté quasi estàtic. Segons les darreres dades, el 83,41% (863182 balears) ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna, mentre que 843.870 residents a l'Arxipèlag (un 81,54% de la població diana) ja estan immunitzats contra el virus.

stats