Societat 14/02/2019

Un jove amb discapacitat i TDAH nega al judici les acusacions d'abús sexual contra la seva mare

La sessió es reprendrà divendres a l'espera del testimoni dels tècnics de l'UVASI

S. V.
2 min
Un nin amb discapacitat i TDAH diu que nega en el judici les acusacions d'abús sexual contra la seva mare

PalmaUn jove de 18 anys, diagnosticat amb TDAH i amb una discapacitat del 33%, ha declarat aquest dijous que sempre s'ha duit bé amb la seva mare i ha negat els fets dels quals la fiscalia de menors acusa la progenitora.

El Tribunal Superior de Justícia jutja si hi va haver abusos sexuals per part d'una mare al seu fill durant els anys 2011 i 2013. Llavors el menor vivia en un centre d'acollida on rebia visites de la seva família i sortia de permís cada cap de setmana amb la seva mare. El centre va rebre dos informes de la Polica Local de Pollença en què es denunciaven agressions sexuals per part del menor durant els caps de setmana i investigà el cas.

Segons el seu educador de referència, que convivia la major part del temps amb ell, "pautàrem que hi parlaríem per trobar el focus del problema, ho vaig fer jo perquè teníem bona relació". En un principi, ha explicat, teníem sospites per comentaris anteriors, i durant la conversa "va arribar a verbalitzar que mantenia relacions sexuals completes amb la seva mare. Fins i tot descrivia que utilitzava preservatiu perquè ella no es volia quedar embarassada", ha assegurat. El treballador del centre ha contat que el nin es va quedar més tranquil i que arribats a aquell punt, ho varen posar en coneixement dels serveis socials.

No serà fins divendres que els tècnics de la Unitat de Valoració d'Abús Sexual (UVASI) de l'IMAS declarin al judici sobre la veracitat dels fets que explicà fa anys. De moment, però, tant la mare com el seu fill ho han negat. "No el vaig obligar mai", ha dit l'acusada. "Crec que tot va passar quan el meu fill va despertar sexualment", ha afegit. "Tenia 11 anys quan va tocar els pits a una dona pel carrer, va venir la policia, i vaig entrar dins un infern".

L'al·lot ha assegurat que fa vida normal i que des que és major d'edat, ara fa quatre mesos, viu amb la seva mare. "El meu educador me va obligar a acusar-la i em va amenaçar que em pegaria, ja ho havia fet una vegada", s'ha justificat.

La Fiscalia demana una condemna d'11 anys de presó.

stats