Societat 02/09/2020

Els directors d'Infantil i Primària demanen que s'endarrereixi l'inici del curs escolar

El protocol per a l'inici del nou curs es publicarà aquest dissabte al BOIB i l'Adipma creu que no hi haurà temps per implementar totes les mesures

E. Navarro
2 min
Imatge d'arxiu d'una aula de les Balears.

PalmaL'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària de Mallorca (Adipma) ha demanat aquest dimecres a la Conselleria d'Educació que s'endarrereixi l'inici de curs perquè no hi ha prou temps per acabar d'implementar el protocol. Han fet la petició durant la reunió que han mantingut amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller, Martí March, per videoconferència. Tot i que els centres educatius ja tenen un esborrany del protocol, el text definitiu no es publicarà fins aquest dissabte al BOIB, han afirmat fonts de la Conselleria a l'ARA Balears.

No només l'entitat –que representa una seixantena de centres–, sinó també escoles de zones com Manacor, Vilafranca, la CEPA Mancomunitat del Raiguer a Binissalem han reclamat aquesta pròrroga, segons assegura la presidenta d'Adipma, Joana Maria Mas. També ho afirma el director del CEIP Campos, Tomeu Font: "La petició ha estat generalitzada". En el seu cas, per poder assumir la ràtio al voltant de 20 han de demanar espais municipals, i aquest dijous els aniran a veure. Tenien grups de 25 que ara quedaran entre 17 i 21, i per poder desdoblar han demanat tres mestres més. "Hem de veure com estan els espais: si hi ha connectivitat, calefacció, etc.", relata. El seu centre té 750 alumnes i passa a ser de 4 a 5 línies.

Mas assegura que hi ha molts de fronts que encara estan per resoldre: "Les instruccions no sortiran fins dissabte, ens diuen que estan elaborant una normativa per als menjadors que no està acabada, els mobles arribaran a temps només els que els havien demanat en el primer pla de contingència, els mestres que han demanat revisió de riscos laborals encara estan pendents de si han de demanar la baixa... Tot això ens fa pensar que que per resoldre-ho ens passarà tota la setmana que ve", opina. La presidenta subratlla que "seria començar aquesta setmana amb molta provisionalitat".

"Estam un poc angoixats. Demanen que no generem alarma però tenim moltes incerteses", afirma Maciana Alomar, directora del CEIP Voramar, a Can Picafort. En el seu cas, tenen alguns grups amb ràtios de 23 i no sap si les acceptaran. Amb tot, assegura que han fet el que han pogut amb els espais que els ha cedit l'Ajuntament. "Ara tenim 33 grups i estam pensant desdoblar fins a 35 grups, però llavors sí que ens quedam sense cap especialista", continua Alomar.

El seu centre té el problema del mobiliari: "Les individuals estan catalogades, les dobles no garanteixen la distància i la solució que ens donen és només tenir la cadira, comprar mampares o aplicar noves metodologies; que jo no hi tinc cap problema, però no amb canvis cada dia", relata. "La sensació és de vertigen", tanca.

stats