Societat 19/03/2020

La setmana que ve els equips directius no hauran d'anar als centres educatius

Només caldrà la seva presència en cas de necessitats presnecials específiques

Ara Balears
3 min
El conseller Martí March en una reunió per vídeoconferència amb els sindicats

PalmaA partir de la setmana que ve els equips directius només hauran de ser als centres en cas de necessitat específica. La Conselleria d'Educació ha informat en un comunicat que una vegada organitzada "l’activitat educativa, de neteja i de gestió, incloses les beques de menjador de l’alumnat beneficiari", no serà imprescindible la permanència al centre de cap membre del personal ni de l’equip directiu, una mesura a la qual ja s'ha mostrat obert el conseller Martí March aquest dijous dematí

El conseller d'educació conversa amb els sindicats

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha mantingut aquest dijous dues reunions a través de videoconferència amb representants de pares i mares, dels directors de centres i sindicats per explicar-los la situació actual i la previsió per a la propera setmana. La Conselleria vol que aquestes videoconferències es facin de manera periòdica

March els ha demanat que facin arribar a la Conselleria aquelles qüestions que poden ajudar a millorar les coses: “Nosaltres no tenim totes les respostes i us agrairem que ens ajudeu a trobar les solucions a cada problema que se’ns presenti”. Entre els temes que més preocupen els participants, hi han destacat la neteja dels centres, la necessitat de garantir que no hi hagi bretxa digital i com donar suport a les famílies que necessiten el menjador escolar.

Les instruccions que ha acordat la Conselleria i que seran d'aplicació a partir de dilluns, 23 de març, i mentre sigui vigent la suspensió de les activitats lectives presencials als centres educatius de les Illes Balears, a més de les comentades anteriorment, són les següents:

Disponibilitat del professorat

Tot el personal del centre estarà a disposició de l’equip directiu, de manera que l’atenció a l’alumnat i a les seves famílies estigui garantida i es puguin dur a terme les activitats lectives de manera no presencial.

Aprenentatge a casa

El centre ha de procurar, d'acord amb els nivells, etapes i característiques de l'alumnat, la continuïtat de l'aprenentatge en l'àmbit familiar per tal de mantenir els hàbits de treball i les rutines pròpies de l'activitat escolar. Per això, cada centre, dins de la seva autonomia pedagògica i de gestió, ha d'establir un sistema de contacte, informació i interacció amb alumnat i famílies a través de les plataformes habituals (Gestib, aula virtual, pàgina web, correu electrònic, etc.), a més de qualsevol altre mitjà de comunicació que els centres considerin adequat.

Per tal d’evitar desigualtats derivades de les distintes possibilitats d’accés a la informació en format digital dels alumnes i les seves famílies, cada centre ha d'establir els canals i procediments adequats i eficaços per fer arribar aquesta informació a aquelles famílies que tenen dificultat en l'ús de les tecnologies de la informació o no disposen dels mitjans adequats. Les activitats proposades a l'alumnat per dur a terme als seus domicilis se centraran preferentment en activitats de reforç i / o consolidació des d’un enfocament competencial, i es procurarà no sobrecarregar l’alumnat amb un excès de tasques, i s’afavoriran aquelles que permetin la interacció entre l’alumnat per mitjans no presencials, quan sigui possible.

Els centres docents hauran de prestar una especial atenció a la tutorització de l'alumnat de Batxillerat, preferentment als de 2n, que s’han de presentar a les proves d'avaluació de Batxillerat per a l'accés a la Universitat.

Professorat destinat a un altra illa

No està obligats a desplaçar-se al centre on té la destinació i pot quedar al seu domicili habitual. Ha d’estar a disposició dels equips directius a distància, per canals telemàtics.

Reunions i claustres

En la mesura que sigui possible, s'evitaran aquelles reunions o claustres que no es considerin absolutament necessaris i es rfaran de manera no presencial, per mitjans telemàtics, sempre que sigui possible.

Informació al professorat i a les famílies

Els membres dels equips directius es responsabilitzaran que tot el personal i les famílies dels alumnes dels centres educatius siguin coneixedors d'aquestes instruccions i del seu compliment.

Centres privats no concertats

Els centres docents privats no concertats han d'adequar les instruccions en el marc de la seva autonomia recollida en l'article 25 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora de dret a l'educació.

stats