El director financer d'Over confirma que es facturava de manera irregular per cobrar

Era poc freqüent, però a vegades es refacturava a altres empreses

Varen dividir una  factura en  sis,  es   refacturava  i també es compensava alguna nota impagada amb altres. Segons el director financer de l'empresa  Over  Màrqueting, Manuel  Alejandro Alcaide , eren pràctiques poc freqüents si es té en compte el volum de l'empresa, però es feia sempre a petició del màxim responsable, Daniel  Mercado .

És el testimoni que ha declarat aquest dimecres durant el judici del cas  Over  que investiga el presumpte pagament en negre de les campanyes electorals del PP els anys 2003 i 2007.

Alcaide  ha confirmat que  en ocasions  es cometien irregularitats per poder cobrar dels seus clients, la majoria dels quals eren de l'Administració Pública i, en el cas de Balears, sempre del Partit Popular. "Allò que puc assegurar és que amb el PSOE no vàrem fer res", ha dit.

Manuel  Alcaide  entrà com a  comptable  a l'empresa  Over  l'any 2003, després de les eleccions autonòmiques. El desembre del 2010 substituí la secretària i directora financera de Daniel  Mercado , tot i que només en el segon càrrec. El seu nom ha sortit en gairebé totes les declaracions del  cas, ja que  era ell qui firmava les factures, però, com ha aclarit, la seva tasca era  administrativa , "si fos per mi no es farien ni el 90% de les feines, perquè jo no les havia de veure par pagar-les, i menys a Palma".

Alcaide  ha descarregat tota la responsabilitat del que succeïa a l'empresa en el propietari, Daniel  Mercado , un dels investigats. Era ell qui donava les ordres, qui demanava canvis a les facturacions i fins i tot qui decidia què s'havia de redactar a cadascuna de les factures.

Pel que fa al paper que també exercí l'acusada  María   Luisa   Durán , la periodista que deixà de treballar a la Conselleria de Salut per treballar a  Over  Màrqueting amb  l'única  tasca de fer el pla d'actuació del nou hospital de Son Espases, ha explicat: "No la coneixia. No va venir a presentar-se a Madrid com varen fer els altres treballadors. Vaig comentar que cobrava massa i  em varen  dir que venia recomanada". "Pel PP", se li ha escapat, abans de rectificar.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF