Societat 22/11/2019

“Dijous aniré al metge, perquè els polítics també som humans”

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, explica la setmana que li espera

Maria Llull
2 min
“Dijous aniré al metge, perquè els polítics també som humans”

PalmaAquesta setmana serà estranya, perquè normalment estan estructurades per l’activitat al Senat i no serà el cas. Com que no conduesc, mir d’anar amb cotxe compartit o utilitzar el transport públic. Dilluns baixaré a Palma amb Josep Ferrà [diputat de MÉS per Mallorca al Parlament balear].

Començaré la setmana a l’oficina del senador, que estarà oberta dilluns de 10 a 14 h. Després dinaré amb companys del partit. A l’horabaixa em reuniré amb el GOB. Estic contactant amb diverses entitats, com la Plataforma per la Llengua o l’OCB, i ara em toca fer-ho amb ells.

Dimarts i dimecres vaig a Madrid per les comissions o el ple del Senat, però quedarà una setmana perquè es constitueixi, així que aprofitaré per fer seguiment del ple del Parlament i prepararé els viatges de la setmana següent, a Madrid i a Menorca, on em reuniré amb representants del Consell Insular -ja ho he fet amb els consells d’Eivissa i Formentera.

El que més m’agrada del Parlament és seguir les sessions de control i veure com els partits prenen posicions sobre diferents qüestions.

A més, dimecres també he d’anar al Parlament perquè he de comparèixer davant la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals. MÉS per Mallorca va sol·licitar la compareixença dels senadors autonòmics atès que el PP demanà la meva reprovació per les declaracions que vaig fer sobre els presos polítics i la sentència del Procés. Així tots tindrem l’ocasió d’explicar quines tasques hem duit a terme a la Cambra Alta durant els darrers mesos.

Dimecres a l’horabaixa visita Esporles Baitama Yoma, que és batle de Tènado, a Burkina Faso. Es tracta d’un projecte de cooperació del fons mallorquí i la visita és per un tema de residus. Per tant, aprofitaré per conèixer-lo. Yoma també participarà divendres en una xerrada sobre l’aplicació de l’Agenda 2030 en l’àmbit local, la qual es farà al Centre d’Informació i Educació de Son Reus.

Dijous aniré al metge, perquè els polítics també som humans. Vaig sovint a controlar-me la visió i, depèn del que em facin, hauré de fer repòs. Malgrat tot, hauria de tancar el grup del Senat del qual formaré part, Esquerra Confederal. Geroa Bai ja en forma part i ara miram si també s’hi integra Teruel Existe. El congrés de MÉS finalitzarà divendres a l’horabaixa amb les votacions per triar la nova executiva.

El cap de setmana tenc activitats fixes. Els dissabtes vaig al mercat i faig el cafè al Cafè Nou d’Esporles. Això és un clàssic. Aprofit per veure els amics i comentam les jugades de la setmana. Els diumenges vaig a fer una paella al Port del Canonge. Aquest és el meu secret!

Una altra cosa important que he de fer durant el cap de setmana és trobar un moment per veure el meu fillol. Sempre tenim una estona per jugar a casa.

stats