Societat 08/05/2019

El Sindicat Unificat de Policia denuncia que fa 17 anys que no s'actualitzen les dietes de policies

L'organització exigeix la implantació d'una dieta única per a tots els membres de la Policia Nacional

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat aquest dimecres que les dietes que cobren els agents de la Policia Nacional que es desplacen per fer feina fora de les seves plantilles no s'actualitzen des de fa 17 anys.

Per aquest motiu, el sindicat ha instat el Govern a revisar de "manera urgent" el decret que regeix aquestes indemnitzacions i ha exigit la implantació d'una dieta única per a tots els membres de la Policia Nacional i "deixar enrere diferències entre escales o categories".

El sindicat ha explicat que els agents són desplaçats a grans ciutats, destinacions turístiques i altres localitzacions que registren una concentració de població superior l'habitual perquè la plantilla policial del lloc és insuficient.

Les indemnitzacions que cobren per motius de servei, uns 49 euros diaris destinats a l'allotjament i 28 euros per jornada per a la seva manutenció, es troben per sota de la mitjana de pernoctació d'Espanya, que el 2018 es va situar per sobre dels 98 euros, segons ha informat l'organització sindical.

"Aquesta precarietat obliga els policies a allotjar-se en llocs com càmpings, albergs, pensions o hotels 'low cost", ha assegurat el SUP, i ha afegit que això condiciona "des del disseny dels dispositius policials fins a la permanència en el temps de molts professionals en aquest tipus d'unitats".

El sindicat ha denunciat aquests fets davant el Consell de Policia i ha reclamat l'increment puntual de les indemnitzacions fins que no es facin canvis en el decret.

stats