Societat 19/03/2021

El diari britànic 'The Guardian' es fa ressò de la controvèrsia de l'arribada de turistes alemanys a les Illes

Recullen les diferents opinions de l'arribada massiva de turistes en les pròximes setmanes

2 min
Notícia de The Guardian

PalmaLa polèmica arribada massiva de turistes alemanys que es preveu a les Illes per Setmana Santa ha travessat fronteres. El diari britànic The Guardian s'ha fet ressò de les diferents opinions que ha generat la gran quantitat de reserves de ciutadans alemanys per viatjar a les Illes en les pròximes setmanes després que el país declaràs que l'Arxipèlag ja no era una zona de risc.

En l'article, el rotatiu britànic parla dels diferents sectors que han reaccionat a la notícia i les respostes del govern balear i alemany i del sector turístic illenc i alemany. The Guardian dona veu als polítics alemanys que criticaren tant l'allau de reserves com l'increment de les ofertes dels turoperadors i recorda que el govern d'Alemanya va demanar als ciutadans que no viatgin a Mallorca si no és estrictament necessari.

En el mateix article també parla de les reaccions que les crítiques dels polítics illencs i fa referència a una piulada de Marga Frontera en la qual assegurava que l'arribada de turistes no suposaria flexibilitzar les restriccions i que el Govern balear continuaria controlant tant viatgers com residents per evitar l'expansió del coronavirus a l'Arxipèlag.

The Guardian fa referència també a la millora de la situació epidemiològica de les Illes en les darreres setmanes i el preocupant augment de casos registrat a Alemanya en el mateix període i parla de les mesures que ha anunciat el Govern balear per controlar que els turistes compleixin amb la normativa per tal d'evitar nous contagis. En l'article han recordat també la situació actual de les restriccions a l'Arxipèlag, entre les quals han destacat el toc de queda, el tancament de bars i restaurants a les 17 hores, o el control de la mobilitat dels turistes allotjat als hotels illencs.

A més, han remarcat l'obligació de presentar una prova PCR negativa per entrar a l'Arxipèlag des dels ports i aeroports illencs i els controls sanitaris que duen a terme tant el sector turístic com la Conselleria de Salut de les Illes Balears.

stats