Societat 04/12/2020

La Diada de Mallorca estarà dedicada a les víctimes de la pandèmia

Es faran setanta activitats entre el 6 i el 31 de desembre a diferents pobles de l'illa

Ara Balears
1 min
Presentació del programa d'activitats  de la Diada de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest divendres el programa d'activitats que es faran la Diada de Mallorca, que aquest any serà un homenatge a les víctimes de la pandèmia del coronavirus, segons ha informat l'agència Efe. Les activitats es duran a terme entre el 6 i el 31 de desembre i acabaran amb la festa de l'Estendard.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assegurat que la Diada serveix per "cohesionar" el conjunt dels habitants de l'illa i que per això, encara que aquest any estigui marcat per les mesures per evitar l'expansió del covid-19, han promogut setanta activitats que es faran a diferents pobles de l'illa.

La consellera de Presidència del Consell, Teresa Suárez, ha lamentat que la sortida de l'estendard que dona sentit al conjunt de celebracions no serà una festa multitudinària com ho ha estat fins ara, ja que s'hi haurà de reduir l'assistència per poder complir les mesures per limitar l'expansió del virus.

La consellera ha explicat que les activitats inclouran esdeveniments culturals en trenta pobles de l'illa, activitats per a famílies i infants a les diferents biblioteques municipals de Palma i visites guiades per diferents rutes naturals.

A més, dia 7 es farà una encesa virtual de llums i el 10 del mateix mes es lliuraran els premis Mallorca de Creació Literària. Els dies 16 i 17 tindran lloc els actes commemoratius de la declaració de la Sibil·la com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

stats