Les Balears celebren dissabte el Dia mundial del comerç just

Les entitats dedicades a fomentar aquest tipus de consum a Mallorca i Menorca duran a terme diverses activitats en diferents municipis amb el suport de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

Les Illes Balears celebraran aquest dissabte, 12 de maig, el Dia mundial del comerç just amb l'objectiu de reivindicar un consum responsable per reduir les desigualtats i la pobresa. Segons la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern balear, la jornada se celebrarà sota el lema "Som Comerç Just" i, amb aquest motiu, s'han organitzat diversos actes per recordar a la ciutadania els beneficis globals que té el consum responsable.

Les entitats que fan feina pel comerç just a Mallorca i Menorca han posat en marxa, amb el suport de la Conselleria, diferents activitats lúdiques i reivindicatives que es duran a terme des de dissabte, 12 de maig, fins a dimecres, 16 de maig, als nuclis de Palma, Manacor, Inca, Llucmajor, Bunyola, Maó i Ciutadella.

La intenció de la iniciativa és promoure unes relacions comercials que garanteixin una vida digna per a tots els habitants del planeta i que contribueixin a frenar la degradació mediambiental.

Bona part de les activitats proposades per les entitats de comerç just per a enguany -Caritas Mallorca, Casal de la Pau-S'Altra Senalla, de Manacor, 'Ventana al Sur', d'Inca, Fundació Vicenç Ferrer, Fundació Deixalles, Oxfam-Intermon, S'Altra Senalla, de Palma, i Shikamoo, de Llucmajor- se centren en la gastronomia.

Amb aquestes i altres activitats es vol donar a conèixer el comerç just i els productes derivats d'aquest tipus de comerç, els quals garanteixen unes condicions laborals dignes i segures per als productors i les productores, el pagament d'un salari adequat, el mateix per a homes i dones, la lluita contra l'explotació laboral infantil i la producció a través de tècniques i procediments respectuosos amb l'entorn natural.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF