Els detinguts per saltar-se el confinament arriben a la centena a les Illes

Els cossos policials han arrestat en les darreres hores quatre persones a Mallorca, quatre a Eivissa i una a Menorca 

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Illes Balears, han arrestat les darreres 24 hores nou persones més per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Amb aquestes noves actuacions, les detencions acumulades des de l'inici de l'estat d'alarma per no respectar el confinament se situen gairebé en la centena.

Concretament, quatre persones varen ser arrestades a Mallorca, quatre a Eivissa i una a Menorca. La Policia Local de Palma, per una banda, va detenir un home de 74 anys que estava assegut en un banc sense motiu justificat i que tenia sis sancions anteriors.

La Policia Nacional, pel seu costat, va arrestar un jove de 21 anys que passejava pel carrer d'Aragó i que acumulava ja tres actes administratives, i una dona de 34 anys que caminava pel carrer de Manacor, amb cinc multes acumulades en el seu cas. Així mateix, a la carretera, els agents nacionals varen detenir un conductor de 34 anys que circulava dins un vehicle al costat d'una segona persona i que també havia estat proposat per a sanció anteriorment. A més, el seu acompanyant va ser denunciat per incomplir les restriccions.

A Menorca, la Policia Nacional va arrestar també un conductor, de 19 anys, que va fugir d'un control de trànsit de Maó i que va ser interceptat finalment al Castell. El ciutadà va argumentar que s'havia posat nerviós i que estava provant el vehicle per comprar-lo; tot i això, els agents varen compromovar que no tenia carnet de conduir i que el cotxe no tenia assegurança. 

Per què el 95% de detinguts per saltar-se el confinament són homes?

Finalment, a Eivissa la Guàrdia Civil de Sant Antoni de Portmany va detenir un tercer conductor, de 36 anys, per desobediència en trobar-lo dins el vehicle a la Platja d'en Bossa. Els agents el varen haver d'interceptar després de dos intents de fugir.

Per la seva banda, la Policia Nacional va arrestar a Eivissa dos homes, de 35 i 48 anys, quan caminaven pel carrer transportant un moble. Un d'ells tenia quatre denúncies prèvies i l'altre, dues. Els agents varen detenir també una dona a Eivissa que caminava pel carrer sense causa justificada i que havien proposat per a sanció dues vegades.

Els controls continuen actius també als ports, aeroports i carreteres de les Illes Balears, on arriben cada vegada menys passatgers. A l'aeroport de Palma es va registrar l'entrada de 51 persones i la sortida de 41 en els vuit vols programats. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre a 24 passatgers en dos vols d'entrada i 8 van sortir de l'illa, també en dos vols. A l'aeroport de Menorca es varen comptabilitzar 33 persones que varen entrar a l'illa i 24 que en varen sortir en quatre vols programats.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF