Societat 09/06/2019

18 detinguts per robatoris a la Platja de Palma en els darrers quatre dies

Les detencions s'han produït en el marc de l'operació Estiu de la Policia Nacional

Ara Balears
2 min
Imatges de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha detingut 18 persones a la Platja de Palma en els darrers quatre dies per diferents delictes, la majoria per robatoris amb violència a turistes, en diversos dispositius de seguretat emmarcats en l'anomenada operació Estiu, que va començar el mes de maig.

En el marc d'aquesta operació, la Policia Nacional ha intensificat els controls i està augmentant progressivament la presència d'agents de les seves unitats a les zones amb més afluència turística, com la Platja de Palma, segons ha informat la Prefectura Superior de les Balears en un comunicat.

Aquest dijous passat, a les 03.25 h, agents de paisà varen detenir tres dones de 31, 38 i 50 anys, d'origen nigerià, per una temptativa de robatori amb violència a la Platja de Palma, després que les veiessin envoltar un turista. Després d'empènyer-lo diverses vegades, una d'elles va agafar un collaret que duia la víctima, però aquesta va aconseguir fugir del lloc.

Divendres, agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, d'Estrangeria i de la Comissaria de la Platja de Palma varen arrestar 11 persones en un operatiu especial. Cap a les dues de la matinada, agents de la Policia Nacional varen detenir cinc joves d'origen espanyol (quatre dels quals eren menors d'edat), per la participació en un robatori amb violència a un turista.

D'altra banda, aquella mateixa nit varen arrestar cinc persones més per infracció de la Llei d'estrangeria i un turista alemany com a presumpte autor d'un delicte de maltractament a la seva parella, a qui va agredir a la via pública.

D'altra banda, aquest dissabte a les 1.30 h varen ser detinguts dos homes de 27 i 30 anys, un d'origen senegalès i un altre d'origen gambià, com a presumptes autors d'un robatori amb violència a un turista a qui varen abordar per a llevar-li el mòbil i diners.

Finalment, cap a les 3.15 hores de la matinada d'aquest diumenge han estat detinguts dos homes de 24 i 29 anys, d'origen búlgar, com a presumptes autors d'un delicte de furt per apropiar-se dels telèfons mòbils de dos turistes que estaven banyant-se.

stats