Dos detinguts en un veler que duia quatre tones d'haixix i que navegava al sud d'Eivissa

La tripulació va calar foc al vaixell quan va veure la patrullera de la policia per intentar desfer-se de la droga

Agents de la Policia Nacional i funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detingut dues persones quan navegaven en un veler amb unes quatre tones d'haixix al sud d'Eivissa. L'embarcació fou abordada dijous a unes 80 milles de l'illa perquè la seva trajectòria era "erràtica", segons ha informat l'agència Efe a través d'un comunicat de la Policia Nacional.

La tripulació va calar foc al vaixell quan va veure la patrullera amb la intenció de cremar tota la droga. Els agents, però, varen impedir la destrucció del veler i la càrrega i arrestaren els dos tripulants, que ja es troben a disposició del jutjat de guàrdia d'Eivissa.

El veler feia una ruta "sospitosa" perquè després de fondejar a la costa de Mallorca i visitar zones conegudes que són llocs de càrrega de droga a la Mediterrània va tornar a entrar en aigües espanyoles amb la intenció d'arribar a Europa.

La Policia Nacional destaca que les organitzacions criminals dedicades al tràfic de drogues continuen fent grans enviaments que creuen la mar Mediterrània amb l'objectiu d'arribar a Europa i utilitzen Espanya com a lloc de compra i base estratègica.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF