Un total de 66 detinguts en l'operació contra el narcotràfic a Mallorca

En total, s'han duit a terme de 72 escorcolls domiciliaris a Palma, Alaró, Algaida, Biniali, Binissalem, Felanitx, Inca i Selva, 58 dels quals han estat a la capital balear

La Guàrdia Civil ha informat que l'operació Ludar contra el narcotràfic, desenvolupada a Mallorca, ha suposat la detenció d'un total de 66 persones pertanyents a quatre clans diferents dedicats al cultiu de marihuana en interior i amb desmantellament de 13 plantacions.

La investigació va començar fa mesos, però la fase d'explotació va començar dimecres i va concloure aquest dissabte amb la confiscació de dos quilos de cocaïna, localitzats embolicats i ocults en un 'zulo' en un paratge del barri palmesà de Son Ferriol.

En total, s'han duit a terme 72 escorcolls domiciliaris a Palma, Alaró, Algaida, Biniali, Binissalem, Felanitx, Inca i Selva, 58 dels quals han estat a la capital balear.

S'han desmantellat 13 plantacions de marihuana d'interior, s'han neutralitzat 30 punts de venda de droga, la majoria en el poblat de Son Banya, i s'han confiscat diverses quantitats de substàncies estupefaents (cocaïna, MDMA, haixix, marihuana i GHB) disposades per al tràfic il·lícit i distribució, armes de foc i prop de 150.000 euros en efectiu.

Els 66 detinguts pertanyen a quatre clans diferents, dedicats al tràfic de drogues i a la comissió de robatoris i furts.

Igualment, s'han confiscat diversos estris de pesatge, embolcalls i substàncies de tall, armes reals i simulades, joies i rellotges.

L'operació es va iniciar fa diversos mesos, quan els agents varen tenir coneixement de l'existència d'un grup de persones que podria estar dedicant-se a tràfic d'estupefaents a Mallorca. Els agents varen constatar que pertanyien a quatre clans diferents, tenien gran capacitat i dispersió geogràfica i estaven distribuint estupefaents per tota l'illa.

Els agents estan investigant l'origen dels béns confiscats amb la finalitat de poder determinar si els propietaris legítims són terceres persones afectades per robatoris en els seus habitatges. Així mateix, s'està estudiant la diferent documentació que ha estat trobada en els escorcolls.

L'operació continua oberta, ja que la Guàrdia Civil no descarta que pugui haver-hi més detencions.

L'operació ha estat duita a terme per l'equip de la Policia Judicial d'Algaida i l'Equip contra el Crim Organitzat (ECO) de les Balears. Han participat en les detencions el Grup d'Acció Ràpida (GAR) i els Grups Rurals de Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil.

Durant la jornada d'ahir, un total de 27 detinguts varen passar a disposició judicial, 12 dels quals han ingressat a la presó provisional.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF