Societat 06/05/2022

Detinguts dos homes acusats de dur 16 persones en pastera d'Algèria a les Illes

Són acusats d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d'afavoriment de la immigració il·legal

ARA Balears
1 min
Un dels detinguts

PalmaLa Policia Nacional ha detingut dos ciutadans estrangers acusats de dur 16 persones en pastera d'Algèria a les Illes. Segons han detallat, a través d'un comunicat, l'embarcació va ser interceptada per un vaixell de la guàrdia duanera quan el motor es va rompre a la costa d'Eivissa.

Un cop els agents de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim arribaren a la pastera, hi trobaren 16 migrants que intentaven entrar il·legalment a l'illa. En aquest cas es tractava de vuit homes, dues dones i sis menors d'edat. A més, es va constatar que l'embarcació no tenia cap mesura de seguretat i que es va posar en perill la vida de tots els que hi viatjaven, ja que el pes dels passatgers superava l'òptim per al tipus de barca.

Un cop detingueren els migrants, els agents començaren les investigacions pertinents per esbrinar l'origen dels viatgers i alguns dels secrets del viatge que els que l'havien organitzat intentaven amagar.

Des del moment de la primera detenció, un dels dos acusats va ingressar a la presó a l'espera de judici, mentre que l'altre va quedar en llibertat amb càrrecs. Ara, s'enfronten a delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i d'afavoriment de la immigració il·legal.

stats