Societat 22/12/2019

Dos detinguts per explotació infantil i un per violació a una menor a Palma, Calvià i Portopetro

No hi ha connexió entre els tres detinguts, però els tres captaven menors per a finalitats sexuals

Ara Balears
2 min
Les detencions s'han produït després d'una llarga investigació

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut a Palma, Calvià i Portopetro (Santanyí) tres homes de diferents nacionalitats: un d'ells per agressió sexual a una menor i als altres dos per delictes d'inducció a la prostitució i corrupció de menors, sense relació entre ells.

Les detencions per delictes contra la llibertat i indemnitat sexual a menors d'edat les va realitzar l'Equip Dona-Menor (Emume, segons les sigles en castellà) de la Guàrdia Civil de Balears el mes passat, ha detallat l'institut armat aquest diumenge en un comunicat.

Les investigacions varen començar arran d'unes informacions facilitades per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) a la Guàrdia Civil sobre la sospita d'una sèrie d'episodis de possibles casos d'explotació sexual infantil.

La Guàrdia Civil va iniciar una complexa recerca per localitzar-ne els autors. Si bé no existia connexió entre ells, sí que coincidien en la captació de menors per a finalitats sexuals.

Dins la investigació es varen realitzar exploracions a les menors per part de tècnics psicòlegs de la Unitat de Valoració d'Abusos Sexuals Infantils de l'IMAS, juntament amb guàrdies civils especialistes en menors.

En les exploracions, les menors varen narrar episodis en què detallaven amb tota claredat indicadors d'explotació sexual infantil, per la qual cosa -una vegada examinades i amb les dades obtingudes- els agents varen efectuar les detencions a Palma, Calvià i Portopetro.

En els escorcolls domiciliaris duits a terme, els agents varen confiscar material informàtic d'interès per a la investigació.

Un dels detinguts, resident a l'estranger, realitzava nombrosos viatges amb avió a Mallorca, amb l'únic fi de mantenir relacions sexuals i trobades amb les menors d'edat a canvi de diners i droga en hotels de l'illa.

Després de passar a disposició judicial en els Jutjats de Manacor i de Palma, es va decretar l'ingrés a la presó d'un d'ells.

stats