Societat 04/04/2020

Nou detinguts a les Illes en les darreres hores per incomplir el confinament

Aquest divendres es varen identificar més de 7.000 persones i 6.800 vehicles durant els controls a les carreteres

Ara Balears
2 min
Nou detinguts a les Balears per saltar-se les restriccions de l'estat d'alarma.

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat, amb el suport de les policies locals de l'Arxipèlag, han detingut entre aquest divendres i aquest dissabte nou persones per saltar-se les restriccions de l'estat d'alarma: sis a Mallorca, dues a Eivissa i una altra a Menorca. A més, aquest divendres varen identificar més de 7.000 persones i 6.800 vehicles durant els controls a les carreteres, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears.

La Policia Local de Ciutadella ha arrestat aquesta matinada un home de 49 anys que estava celebrant una festa en un domicili. A més, la Policia Nacional va detenir per desobediència a Eivissa un home de 50 anys i una dona de 41 per no atendre les mesures de l'estat d'alarma. Tots dos havien estat ja sancionats en dies anteriors.

A Mallorca, la Guàrdia Civil va detenir aquest divendres a Inca un home que pretenia accedir a un supermercat que estava tancat. Quan va arribar-hi una patrulla, no va fer cas de les indicacions dels agents i es va mostrar agressiu, per la qual cosa va ser arrestat per desobediència i resistència a l'autoritat.

La Policia Local de Palma va detenir per segona vegada en dos dies un ciutadà de 38 anys que caminava pel parc de la Mar. Els agents varen comprovar que se li havien aixecat nou actes administratives en dies anteriors per desobediència. Finalment, la Policia Nacional va arrestar quatre homes més en diferents punts de Palma per fer cas omís dels requeriments dels agents. Tots ells eren al carrer sense causa justificada.

Per altra banda, l'aeroport de Palma va registrar aquest divendres l'arribada de 108 passatgers, mentre que 143 varen abandonar Mallorca en els 14 vols que varen operar, segons les dades de la Guàrdia Civil.

L'aeroport d'Eivissa va rebre 30 viatgers en dos vols d'entrada i 23 se'n varen anar en dos vols de sortida. A l'aeroport de Menorca varen arribar-hi 28 persones i 6 en varen partir en quatre vols programats.

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, amb el suport de les policies locals de l'Arxipèlag, han extremat encara més els dispositius de vigilància a la via pública i a les carreteres per garantir el confinament a casa, com a màxima protecció enfront de la pandèmia.

stats