Detenen 12 persones a Mallorca i Eivissa per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma

Per altra banda, s'han aixecat 1.390 actes administratives per desobediència entre aquest divendres i aquest dissabte

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de l'Arxipèlag, varen detenir aquest dissabte 12 persones, set de les quals a Eivissa i cinc a Mallorca, per desobediència a agents de l'autoritat per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma, segons ha informat la Delegació del govern espanyol.

A Mallorca, la Guàrdia Civil de Llucmajor va detenir un conductor per desobediència greu i un delicte contra la seguretat viària. Aquesta persona ja va ser investigada el 4 de març per un suposat delicte de conducció temerària.

Per altra banda, la Policia Local de Palma va arrestar un home que passejava pel carrer amb una dona i a ella se la va multar per desobediència. Per a l'home, és la segona detenció aquesta mateixa setmana, ja que acumulava dues denúncies anteriors pels mateixos motius.

La Policia Nacional va arrestar tres ciutadans a Palma per no atendre les mesures decretades durant l'estat d'alarma: un d'ells havia estat proposat per a sanció en sis ocasions anteriors i un altre, tres vegades. El tercer detingut va ser sorprès al polígon de Son Castelló caminant amb un garrot amb el qual va intentar agredir els agents.

A Eivissa, la Guàrdia Civil va detenir un ciutadà per resistència i desobediència reiterada a l'autoritat. Prèviament havia estat denunciat en quatre ocasions per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma. A Sant Jordi, la Guàrdia Civil va arrestar un home en estat d'embriaguesa per amenaces, danys i alteració d'ordre públic, ja que va causar desperfectes amb una destral en un centre de reciclatge del municipi.

La Policia Nacional també va detenir cinc persones més a Eivissa, quatre de les quals (una dona i tres homes) per ser a la via pública en diferents punts de la ciutat sense causa justificada. El cinquè arrestat va ser un home de 31 anys que era en un domicili amb actitud agressiva i es va enfrontar als agents.

A més, les forces i cossos de seguretat de l'Estat han aixecat 1.390 actes administratives per desobediència a les Illes entre aquest divendres i aquest dissabte per incompliments de les restriccions de l'estat d'alarma. La Delegació del govern ha destacat que la majoria de les propostes de sanció són per a persones que van pel carrer o circulen amb cotxe sense causa justificada i no atenen les repetides indicacions dels agents.

Aquest dissabte es varen interposar 663 denúncies per desobediència, 313 de les quals varen tenir lloc a Palma. Divendres, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals varen aixecar 727 actes, amb fins a 346 infraccions per desobediència a Palma.

Aeroports

D'altra banda, l'aeroport de Palma va registrar aquest dissabte l'arribada de 112 passatgers, mentre que 126 varen abandonar Mallorca en els 14 vols que varen operar, segons les dades de la Guàrdia Civil. A Eivissa, 35 viatgers varen arribar en dos vols d'entrada i 31 se'n varen anar de l'illa en dos vols de sortida. Pel que fa a l'aeroport de Menorca, hi varen arribar 14 persones i en varen partir 16  en sis vols programats.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF