Detinguts tres joves per l’assassinat del Samuel

Segons la Policia Nacional, tenen entre 20 i 25 anys

ARA
1 min
Centenars de manifestants van omplir ahir tota una cruïlla de la superilla de Sant Antoni en senyal de dol per la mort del Samuel.

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut tres joves per l’assassinat del Samuel, de 24 anys, dissabte a la matinada a l’exterior d’una discoteca de la Corunya, a Galícia. El grup que el va apallissar fins a matar-lo li cridava “maricon”. Els arrestats tenen entre 20 i 25 anys. Segons el cos, no es descarten més detencions i la investigació continuarà oberta “fins al total esclariment dels fets”. La Policia Nacional, en el tuit que ha publicat per informar del cas, no ha entrat a valorar la motivació del crim. Però l’assassinat del Samuel ha creat “preocupació màxima” en el col·lectiu LGTBI de Catalunya, que en les últimes setmanes ja havia avisat d’un augment de les agressions físiques.

La investigació policial sosté que la pallissa hauria començat per l’ús d’un mòbil, perquè, uns minuts abans, el Samuel estava amb una amiga fent una videotrucada que, segons la policia, hauria pogut causar confusió al grup de joves que van agredir-lo. Fins ara ni el ministeri de l’Interior ni la Policia Nacional han volgut anticipar si l’assassinat va estar motivat pel fet que la víctima fos homosexual. El cos havia explicat que ja havia identificat molta gent que hi havia pels voltants del lloc on es va produir el crim, fet que ha culminat de moment amb aquestes tres detencions.

Centenars de persones van omplir aquest dilluns al vespre diverses ciutats en concentracions de rebuig per l’assassinat del Samuel. A Barcelona la mobilització va ser multitudinària i va omplir tota una cruïlla de la superilla de Sant Antoni.

stats