Els detinguts a l'aeroport de Menorca utilitzaven prostitutes per introduir la droga a l'illa

El dia de la detenció tenien dos paquets amb 150 grams de cocaïna preparats per ser ingerits

La trama desarticulada dijous passat per la Guàrdia Civil de Menorca, que va acabar amb la detenció de quatre persones a l'aeroport, utilitzava prostitutes per introduir la droga a l'illa. Així ho ha explicat el capità, Carlos José Ferrari, durant l'acte d'exposició del material confiscat. "El grup disposava de dos pisos a Ciutadella on es practicava la prostitució, i les prostitutes entraven la mercaderia a Menorca", ha assenyalat. 

L'operació, denominada 'FA-PRO', l'ha executada íntegrament el grup d'investigació judicial adscrit a Menorca i s'ha saldat amb més de mig quilo de cocaïna, set quilos de marihuana i diferents quantitats d'altres drogues, diversos quilos de substàncies per a la producció, 5.000 euros en efectiu i un vehicle. El capità ha destacat les circumstàncies de la detenció a l'aeroport dels quatre membres de la trama, tots de nacionalitat colombiana. "Vàrem trobar, durant el registre de l'equipatge, dos paquets amb 150 grams de cocaïna de gran puresa preparats per a la ingesta. No sabem el motiu pel qual varen decidir no introduir-los en els seus cossos", ha destacat. 

A més, Ferrari ha assegurat que amb la cocaïna que introduïen pretenien augmentar la producció en detriment de la qualitat. El valor en el mercat de la droga confiscada s'eleva a 50.000 euros i l'operació es va tancar amb set registres domiciliaris a Ciutadella i la localització d'un amagatall en un garatge. També es va detenir una cinquena persona, natural de Menorca, que es troba en llibertat amb càrrecs, mentre que els quatre colombians han ingressat a presó sense fiança.  

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF