Societat 23/08/2021

Detingut un jove per haver violat la seva germana de 12 anys a la Plana d'Utiel

El detingut també està sent investigat per haver agredit la seva parella

Daniel Martín
2 min
Una jove sosté un full amb una consigna contra la violència masclista i la violació en grup a Callosa d’en Sarrià

ValènciaUn jove de la valenciana comarca de la Plana d'Utiel –l'ARA no desvela el municipi per salvaguardar la identitat de la víctima– va ser detingut el cap de setmana passat per la Guàrdia Civil per presumptament haver violat la seva germana de 12 anys i haver agredit la seva parella, segons ha avançat aquest divendres el diari Levante i ha pogut confirmar l'ARA de fonts de la investigació.

Tot i que des de les forces de seguretat han rebutjat facilitar detalls sobre l'agressió per protegir l'anonimat de la noia, segons la informació del diari valencià, l'agressor, que primer va ser detingut per un presumpte delicte de violència contra la dona, també està sent investigat per una presumpta agressió sexual amb l'agreujant de parentiu, a l'espera que avanci el procés i es concreti en un d'abús o d'agressió.

Segons han informat a l'ARA des del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, el jove va passar a disposició del jutjat de guàrdia a principis de setmana que va acordar la seva llibertat provisional amb mesures cautelars com l'ordre d'allunyament i la prohibició de comunicació amb la víctima.

El cas de la violació de la menor de la Plana d'Utiel se suma al continu degoteig d'informacions sobre agressions sexuals patides per dones al País Valencià. Entre elles, la patida per una jove a la platja de València el juliol passat o la violació en grup a una menor al gener a la comarca de la Ribera. A aquestes agressions cal sumar-hi les produïdes durant la segona part del 2020, quan en pocs mesos se'n van denunciar tres, totes a noies menors: la patida a l'octubre per una jove en un municipi de la comarca valenciana de la Safor, la d'una noia en una localitat de la Vall d'Albaida i la d'una altra jove al juliol a Massamagrell (Horta).

A aquestes agressions s'hi sumaria la violació d'una altra noia, en aquest cas de 19 anys, la nit de Cap d'Any del 2018 a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa).

stats