Successos
Societat 07/12/2022

Detingut un home per haver deixat morir durant cinc dies la seva dona amb esclerosi múltiple

La víctima va caure al pis que compartien, i el marit, amb antecedents per maltractaments i amenaces, no l'hauria ajudat en cap moment

ARA
2 min
Imatge d'arxiu de dues furgones de la Policia Nacional a Gijón

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut aquest dimecres un home de 68 anys per haver deixat agonitzar durant cinc dies la seva dona, que patia esclerosi múltiple. Suposadament, el marit no la va atendre després que caigués a dins del pis que comparteixen al districte de Puente de Vallecas de Madrid, segons informa Europa Press. En lloc de trucar a una ambulància, l'home la va deixar agonitzant i patint els dolors de la caiguda, sense donar-li la més mínima atenció ni facilitant-li medicació. A part de l'esclerosi, la dona patia EPOC, una malaltia respiratòria, i altres malalties. Cinc dies després de la caiguda, la víctima va morir, i va ser llavors quan el marit va trucar a la policia. L'home va dir que la seva dona havia caigut aquell mateix dia i que no l'havia auxiliat perquè "ella ho havia demanat".

Quan van arribar al pis, els serveis sanitaris i la Policia Nacional van trobar el cadàver a terra i en unes condicions higienicosanitàries "lamentables". A més, el pis estava brut i desordenat. La dona va acabar morint per una parada cardiorespiratòria, però els investigadors ràpidament van poder comprovar que feia dies que havia patit lesions i que ningú l'hi havia curat.

En un primer moment, l'home va ser detingut per omissió del deure de socors, però un dia després un jutjat va decretar presó provisional per un delicte d'homicidi i es va inhibir perquè el cas passés a mans d'un jutjat especialitzat en violència contra la dona. L'escena del crim va ser clau per detectar que no havia sigut un simple accident, i els antecedents del detingut refermen aquesta hipòtesi: l'home té dues denúncies prèvies per maltractaments i amenaces, una interposada per una de les filles per desatendre la seva mare. L'altra va ser presentada per la víctima, que el va denunciar per amenaces. De fet, es va interposar una ordre d'allunyament de sis mesos que es va desactivar per finalització del procediment.

El ministeri d'Igualtat ha confirmat que es tracta d'un presumpte crim masclista. La ministra, Irene Montero, ha expressat la seva "més absoluta condemna" i "rebuig" a aquest assassinat i ha traslladat el seu suport als familiars de la víctima. Aquest és el quarantè assassinat masclista d'aquest any a l'Estat. Des del 2003 –quan es van començar a recollir les dades– ja són 1.173 les dones que han mort a mans de la parella.

stats