Societat 05/01/2022

Primer detingut del 2022 per patronejar una pastera fins a les Balears

L'individu està acusat de ser el patró de l'embarcació

ARA Balears
1 min
Imatge del detingut, un home d'origen algerià de 36 anys.

PalmaAgents de la Policia Nacional d'Eivissa van arrestar dilluns un home d'origen algerià de 36 anys com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors. Està acusat de ser el patró de la pastera amb la qual va dur 15 persones fins a aigües de Formentera, i és el primer detingut per aquest motiu del 2022.

Cal recordar que dia 1 de gener van arribar dos grups de persones –un d'origen algerià i un altre guineà–, però només es va localitzar una pastera. Després d'investigar els fets, els agents van trobar una brúixola entre les pertinences d'un dels migrants, que havien utilitzat durant el trajecte a la mar, atès que l'embarcació no duia cap sistema electrònic per al viatge.

Els investigadors van determinar que només havia arribat una única pastera i que el detingut havia donat indicacions a les persones –sota amenaces– que hi viatjaven perquè se separassin en dos grups i que no diguessin que era ell qui havia fet de patró. Segons informa la Policia Nacional, els ocupants van témer per la seva vida: el motor va fallar en diverses ocasions, l'embarcació tenia sobrecàrrega de persones i no tenien ni salvavides ni sistema de seguretat.

No obstant això, els migrants havien pagat fins a 600 euros abans de sortir a una persona, que va quedar a Algèria. Després de ser detingut, l'acusat va passar a disposició judicial i va ingressar a la presó. El cos policial puntualitza que aquest és el primer detingut del 2022 per aquest tipus de delictes, mentre que durant el 2021 es van arribar a arrestar 12 persones per organitzar i patronejar aquest tipus d'embarcacions.

stats