Detinguda per prostituir dones a les quals obligava a treballar 24 hores al dia i set dies a la setmana

Les víctimes, a més, havien d'atendre tots els clients, encara que alguns atemptaven contra la seva integritat moral

La Policia Nacional va detenir dimecres 20 de maig una dona de 27 anys com a presumpta autora d'un delicte de prostitució i d'afavoriment de la immigració irregular a Palma. L'arrestada obligava les dones que explotava sexualment a estar disponibles les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana.

A més, les víctimes havien d'atendre i ocupar-se de tots els clients sense cap mena de distinció, i arribaven a sentir-se denigrades per alguns d'ells, que atemptaven contra la seva integritat moral. A banda d'això, segons informa la Policia Nacional en un comunicat, les dones adquirien un deute amb els explotadors d'entre 3.000 i 5.000 euros, fet que les obligava a continuar treballant per poder pagar-lo.

La prostitució es triplica durant la temporada turística, segons Metges del Món

Els investigadors varen detectar que en un domicili particular de Palma hi havia dues dones exercint la prostitució, que tenien prohibit sortir de l'edifici i estaven sotmeses a vigilància tant a l'interior de l'habitatge com fora. Dins la casa hi havia càmeres de seguretat i només les deixaven sortir un dia a la setmana, els dilluns, per passejar pels voltants.

Davant això, els agents de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Policia Nacional varen entrar i escorcollar la casa, on varen trobar la presumpta autora del delicte i encarregada del negoci, que es trobava en situació irregular. Com a conseqüència, varen alliberar les dues dones víctimes d'explotació sexual. De moment, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF