Detenen sis persones en les darreres hores per haver ignorat el confinament a Palma

La Delegació del govern espanyol recorda que aquest cap de setmana s'intensifiquen els controls de carretera a les Balears

La Policia Nacional i la Policia Local de Palma han detingut entre divendres i dissabte sis persones a la capital balear per haver incomplert les restriccions de l'estat d'alarma establertes al Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. La Delegació del Govern espanyol ha anunciat també en un comunicat que aquest cap de setmana s'intensifiquen els controls de trànsit a les carreteres de l'Arxipèlag per evitar els desplaçaments a segones residències.

Una de les sis detencions practicades pels agents va ser la d'un home que tenia ja quatre denúncies per desobediència. L'individu, de 74 anys, era assegut al banc d'una plaça de Palma mentre consumia alcohol. Una vegada més, va tornar a ignorar les indicacions dels agents i va ser detingut.

Tres joves de 20 i 21 anys varen ser arrestats també. La Policia Nacional els va trobar reunits en una plaça i, en alertar-los, varen partir a correcuita, tot i que finalment varen ser localitzats i detinguts.

Altres efectius nacionals varen arrestar hores més tard, la matinada d'aquest dissabte, dos conductors. Un d'ells, de 24 anys, va ser localitzat malgrat els intents de fugida i les maniobres evasives, mentre que l'altre, de 47 anys, va fugar-se en un control de Son Banya. Els agents varen trobar més tard el cotxe a Son Ferriol i, per altra banda, l'home, que va ser detingut.

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat prossegueixen, a més, els controls a ports, aeroports i carreteres de Balears. En total, aquest divendres varen arribar 229 passatgers a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma i 198 varen sortir en diferents vols programats, segons les dades de la Guàrdia Civil.

Per un altre costat, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 87 persones en tres vols d'entrada i 67 varen sortir en tres vols més. L'aeroport de Menorca va registrar l'arribada de 52 viatgers i la sortida de 14.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF