Societat 06/03/2021

Detenen sis persones a Jaén per una estafa denunciada a Manacor

Venien peces de vehicles per internet que no arribaven mai als compradors, que havien avançat el pagament

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional en una operació

La Policia Nacional ha detingut sis persones a Linares, Jaén, per una estafa denunciada a Manacor vinculada a la venda per internet de peces de vehicles que no arribaven als compradors, malgrat que havien avançat els doblers, segons ha informat l'agència Efe.

La investigació va començar arran d'una denúncia feta a la comissaria de Manacor, en la qual una persona deia que havia pagat diverses peces per al seu vehicle i que mai les havia arribat a rebre.

Els agents varen comprovar que els titulars dels comptes bancaris en què el denunciant havia ingressat els doblers estaven esquitxats per estafes a diverses comunitats autònomes i que coincidien amb les dades d'altres denúncies posades en altres punts d'Espanya.

La policia va constatar que des del 2016 no havien aturat aquesta activitat, amb un total de 15 denúncies per estafa. El modus operandi del grup era sempre el mateix: una persona penjava els anuncis a pàgines web de venda de segona mà i de peces de vehicles; quan les víctimes contactaven, els delinqüents els deien que calia fer un o diversos pagaments per avançat al·legant que no havien rebut les transferències en un primer moment, i quan tenien els doblers no tornaven a contestar.

Els comptes i les targetes telefòniques que utilitzaven canviaven de titular, cosa que dificultava que es poguessin relacionar entre si. En l'operació s'han identificat set persones que vivien a la localitat de Linares i que tenien nombrosos antecedents policials. Sis estan detinguts i un setè està pendent de ser arrestat.

stats