Societat 05/08/2022

Detenen sis patrons de pasteres que arribaren a Mallorca des d'Algèria

Els acusats cobraven entre 750 i 3.000 euros a cada persona per la travessia

ARA Balears
1 min
Una pastera arribada a les costes de les Illes.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut sis patrons de pasteres que varen arribar a Mallorca des d'Algèria com a presumptes autors d'afavoriment de la migració il·legal i un d'ells per pertinença a organització criminal. Els acusats, tots d'entre 20 i 32 anys, cobraven quantitats pròximes als 3.000 euros als algerians pel trasllat i l'entrada a l'illa.

Aquests homes detinguts eren els patrons de les pasteres que varen arribar a Mallorca entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana i que transportaven quasi 100 migrants. Salvament Marítim i la Guàrdia Civil interceptaren les embarcacions quan arribaven a la costa de l'illa i, un cop identificats els migrants, començaren les investigacions per esbrinar qui eren els patrons de les embarcacions i qui eren les víctimes d'aquestes màfies.

La investigació de la Policia Nacional va destapar que les embarcacions havien sortit del nord d'Algèria i la durada de la travessia va ser d'entre 30 i 48 hores, segons el trajecte i tipus d'embarcació. Els ocupants havien pagat entre 750 i 3.000 euros, depenent del tipus d'embarcació i altres circumstàncies. A més, els viatgers varen reconèixer als agents de la Policia Nacional que havien passat por en alguns moments del viatge.

Els detinguts han passat a disposició judicial i seran jutjats per afavoriment de la migració il·legal i un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

stats