Societat 03/02/2022

Detenen quatre persones per la mort per sobredosi de l'actor de 'The wire' Michael K. Williams

Se'ls acusa de vendre a l'actor heroïna tallada amb fentanil, una droga considerada entre 50 i 100 vegades més potent que la morfina

2 min
Michael K. Williams

BarcelonaLa policia dels EUA ha detingut quatre persones per la mort per sobredosi, el setembre passat, de l'actor Michael K. Williams, conegut pel seu paper a la popular sèrie The wire, com han informat aquesta matinada les autoritats. Segons un comunicat del departament de Justícia, tres dels acusats van ser arrestats ahir i van personar-se davant d'un tribunal de Manhattan, mentre que un altre va ser arrestat a Puerto Rico també ahir i compareixerà davant la justícia dijous. La policia va identificar els detinguts com Irving Cartagena, de 39 anys, que hauria entregat heroïna amb fentanil a Williams, i Héctor Robles (57), Luis Cruz (56) i Carlos Macci (70), que també haurien participat en la distribució de la droga.

El text policial assenyala que al voltant del 5 de setembre del 2021 els acusats van vendre a l'actor heroïna tallada amb fentanil, una droga considerada entre 50 i 100 vegades més potent que la morfina, i una altra substància anàloga del fentanil. Després de consumir la droga, Williams va ser trobat mort al seu apartament de Brooklyn el 6 de setembre com a resultat d'una sobredosi. Tot i saber que l'intèrpret havia mort després de comprar el seu producte, els quatre acusats el van continuar venent a plena llum del dia als voltants d'edificis residencials de Brooklyn i a Manhattan.

"Avui, juntament amb els nostres companys de les forces de seguretat del departament de Policia de Nova York, anunciem la detenció de membres d'una banda de tràfic de drogues, inclòs Irving Cartagena, l'home que suposadament li va vendre la dosi mortal de drogues a Michael K. Williams –afirma a la nota el fiscal Damian Wiliams–. És tracta d'una crisi de salut pública, i s'ha d'aturar. Als opioides com el fentanil i l'heroïna no els importa qui ets ni quina quantitat n'has pres. Només alimenten l'addicció i porten a la tragèdia", va afegir.

Williams, de 54 anys, va saltar a la fama com el carismàtic lladre i narcotraficant Omar Little de The wire (2002-2008), una de les sèries més prestigioses de la història de la televisió als Estats Units. Al marge de The wire, l'intèrpret va tenir una notable trajectòria a la petita pantalla amb papers en sèries molt apreciades com Boardwalk Empire (2010-2014), The night of (2016) i When they see us (2019). Al llarg dels anys, l'intèrpret havia parlat diverses vegades públicament dels seus problemes amb les drogues, inclòs durant el període en què va rodar The wire.

stats