Societat 31/07/2022

Detenen quatre patrons de pasteres que arribaren a Mallorca des d'Algèria

Els detinguts han estat posats a disposició de l'autoritat judicial

ARA Balears
2 min
Agents policials investiguen l'arribada d'una pastera.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut patrons de pasteres que varen arribar a Mallorca des d'Algèria al juliol com a presumptes autors d'afavoriment de la migració il·legal i un d'ells per pertinença a organització criminal, segons ha informat Europa Press.

El 20 de juliol va ser interceptada una embarcació a la platja de Cala Figuera en què viatjaven 14 persones a bord. Posteriorment, els dies 26 i 27 de juliol, es varen interceptar dues pasteres més a Cabrera amb 21 i 14 persones, respectivament. Els migrants rescatats varen ser posats a disposició de la Policia Nacional.

Després d'un triatge efectuat per la Creu Roja, es varen iniciar els tràmits corresponents i es va començar una investigació per aclarir l'arribada de les embarcacions, identificar-ne els ocupants i la possible existència d'una activitat delictiva.

La investigació efectuada per la UCRIF de la Policia Nacional va destapar que les pasteres havien sortit del nord d'Algèria i la travessia havia durat entre 30 i 48 hores, segons el trajecte i el tipus d'embarcació. Els ocupants havien pagat entre 1.500 i 2.000 euros per persona per arribar a altres països de la Unió Europea.

Així, els agents han pogut saber que els viatgers havien viscut moments de por i seriós temor per les seves vides, tenint en compte les circumstàncies climatològiques de la navegació, el desconeixement d'aquesta i la inexistència de mesures de seguretat a l'embarcació, entre altres raons.

Amenaces als passatgers

Les indagacions dels investigadors de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Policia varen permetre identificar quatre persones de diferents embarcacions que varen arribar a les costes de Mallorca entre el 20 i el 27 de juliol, la majoria de les quals presumptament formen part de l'organització criminal que està darrere d'aquestes travessies i que posen en perill la vida de les persones a bord.

Un dels patrons també ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'amenaces per suposadament dir frases amenaçadores amb un ganivet a diferents migrants que feien la travessia. A un altre, li han requisat diversos efectes i eines per reparar motors, així com un GPS. Els detinguts han estat posats a disposició de l'autoritat judicial.

stats