Societat 16/05/2022

Detenen el patró de la pastera que va arribar a Eivissa amb 12 migrants

La Policia Nacional l'ha arrestat per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d'afavoriment de la immigració il·legal

ARA Balears
1 min
Moment de la detenció.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un ciutadà d'origen algerià a Eivissa per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d'afavoriment de la immigració il·legal. Segons ha informat Europa Press, presumptament, l'arrestat era el patró d'una pastera amb 12 migrants que van ser interceptats a l'illa dimarts passat.

Al voltant de les 4.40 h de dimarts, van ser localitzats vuit migrants d'origen guineà que deambulaven per la zona de Figueretes. Posteriorment, els van traslladar a dependències policials.

Entre els ocupants de la pastera hi havia quatre menors d'edat; es va activar el protocol amb Fiscalia i el metge forense per fer les proves radiològiques i determinar-ne l'edat, amb la qual cosa es comprovà que tres eren menors, que van ser ingressats en un centre de menors d'Eivissa.

Segons ha explicat la Policia, una vegada localitzats tots els migrants, es van tramitar les ordres de devolució per a tots els ocupants majors d'edat que havien arribat. En la investigació, es va esbrinar que l'embarcació havia partit el dia anterior des d'Algèria, així com la identitat de la persona que havia organitzat el viatge i patronejat la pastera durant el trajecte.

Es van determinar també les circumstàncies del viatge, el lloc d'origen i el temps que va durar la travessia i "es van comprovar les pèssimes condicions en les quals havien viatjat, completament amuntegats, sense espai per moure's i la por que havien passat".

stats