Societat 01/09/2021

Detenen el patró de la pastera que va arribar a Calvià diumenge passat

L'home, de 31 anys i origen algerià, està acusat d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal

ARA Balears
1 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional van arrestar dimarts un home de 31 anys i origen algerià acusat d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal. Segons ha informat el cos policial, el detingut és el presumpte patró de la pastera que va arribar diumenge passat amb 18 persones a bord a Punta Negra, Calvià.

La investigació policial revela que la seva intenció era arribar a la costa de la Península, però que l'estat de la mar va provocar que acabassin a Mallorca. El trajecte, que sol durar entre 20 i 28 hores, va ser de 72, bona part de les quals l'embarcació va estar a la deriva.

Així, el grup va arribar a Calvià amb el combustible just i "temien per la seva vida durant la travessia", ha subratllat la Policia. En aquest sentit, els agents assenyalen que les organitzacions criminals dedicades a la migració clandestina de les costes algerianes a Mallorca estan formades per "aconseguidors". Es tracta de persones que ofereixen el viatge a Espanya en pastera, que oscil·la al voltant dels 1.000 euros per passatger. Normalment fan aquests oferiments a homes joves a establiments públics d'Algèria. Els membres de l'organització també s'encarreguen d'aconseguir els recursos per fer el viatge: embarcació, combustible, motor i un dispositiu GPS, juntament amb un patró.

stats