Societat 21/11/2019

Detenen a Palma una dona per explotació sexual d'immigrants

La detinguda era, suposadament, la responsable de la gestió d'un pis dedicat a la prostitució

Ara Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional durant el registre del pis

PalmaLa Policia Nacional ha detingut una dona de 35 anys a Palma per explotar sexualment dones la situació de les quals a Espanya era irregular i amb les quals contactava al seu país d'origen, segons ha informat l'agència Efe. La detinguda era, suposadament, la responsable de la gestió d'un pis dedicat a la prostitució, i se li atribueixen els delictes contra els drets dels treballadors i immigració il·legal amb finalitats sexuals.

La dona contactava amb les víctimes al seu país d'origen, principalment Colòmbia, i els oferia pagar-los el viatge, així com els requisits d'entrada al país com a turistes, a canvi de treball en aquest pis exercint la prostitució en unes condicions beneficioses.

Les víctimes eren obligades a restar un mínim de 21 dies a l'interior d'aquest immoble exercint la prostitució, i havien d'estar disponibles les 24 hores del dia. Fins i tot les despertaven per l'arribada d'un client, a vegades mitjançant l'ús de la força.

Les víctimes, moltes de les quals eren mares solteres amb fills als seus països d'origen, rebien el 50% dels beneficis, i la resta dels doblers se'ls quedava la detinguda. Amb tot això aconseguia que aquestes dones sempre es veiessin, d'alguna manera, lligades a restar allà treballant fins que percebessin el seu "salari".

Durant la inspecció, la Policia Nacional va observar que les dones habitaven amuntegades en lliteres instal·lades en una construcció il·legal de l'habitatge, on no disposaven de cap bany.

stats