Detenen nou persones per incomplir el confinament a les Balears

A Mallorca s'han registrat set detencions entre dijous i divendres i a Eivissa, dues

Els cossos policials han detingut nou persones entre dijous i aquest divendres a les Balears per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la pandèmia del coronavirus. Set varen ser arrestades a Mallorca i dues, a Eivissa, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes.

La Policia Nacional va detenir a Eivissa un home que al·legava estar al carrer perquè havia de cobrar els lloguers d'uns habitatges, però no ho va poder certificar. La Guàrdia Civil, per la seva banda, va arrestar un individu a Santa Eulària del Riu per no fer cas dels agents, que li varen indicar que havia de tornar a casa seva, en tornar al carrer dues hores més tard de ser identificat per primera vegada.

Detingut per saltar-se el confinament i l'ordre d'allunyament de la seva exparella

A Mallorca, la Policia Local de Palma va detenir un home de 31 anys que demanava almoina assegut en un banc devora un supermercat i que tenia quatre actes administratives anteriors per desobediència. Per la seva banda, la Policia Nacional va arrestar sis persones. Una d'elles era un home de 62 anys que els agents varen trobar al parc de les Estacions fent les seves necessitats. L'individu va increpar els policies amb amenaces i els va colpejar amb una crossa, per la qual cosa el varen haver de reduir i detenir.

Hores més tard, policies nacionals varen arrestar una parella de 19 i 17 anys que varen confessar que havien sortit a fer una volta, al carrer de Fornaris, i que acumulaven quatre i sis propostes de sanció anteriors, respectivament. L'horabaixa els agents varen detenir un home de 59 anys al barri de Son Roca mentre intentava arrancar una reixa per entrar a la casa d'un familiar que, segons va explicar, li devia doblers. El ciutadà va reaccionar de manera violenta cap als veïns i no va tenir en compte els policies.

Detenen un home a Formentera i multen tres persones més per acudir a una festa durant el confinament

Finalment, els efectius varen arrestar dos joves de 21 i 22 anys al barri de Son Gotleu. Mentre que a un se l'acusa d'un delicte contra la salut pública per dur sis petites dosis de droga, l'altre va ser detingut per desobediència, ja que en el moment dels fets va intentar fugir i ja tenia dues multes prèvies.

Desplaçaments aeris

Al mateix temps, les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuen amb els controls a ports, aeroports i carreteres de l'Arxipèlag. A l'aeroport de Son Sant Joan de Palma es va registrar l'arribada de 92 passatgers, mentre que altres 275 varen sortir de l'illa en deu vols. L'aeròdrom d'Eivissa, per la seva banda, va rebre 66 viatgers en dos vols d'entrada i 71 varen partir en dos vols de sortida. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar l'arribada de 55 persones i la sortida de 34 en sis vols programats.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF