Societat 09/08/2021

Detenen un menor per robatoris amb "violència extrema" a Palma

El jove va deixar inconscients dues dones i una d'elles va patir una doble fractura de mandíbula

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut un jove acusat de cometre diversos robatoris amb "violència extrema" als voltants del torrent de na Barberà, a prop del polígon de Son Fuster, a Palma. Segons el cos policial, els fets van ocórrer entre el 23 de juliol i el 4 d'agost.

El primer robatori va ser el 23 de juliol cap a les 16.30 h, quan va abordar un jove que passejava pel carrer. Primer el va agafar del coll mentre li demanava doblers amenaçant-lo amb un ganivet. Després el va copejar amb una pedra al cap, li va llevar la motxilla i va fugir.

Una setmana després, el 30 de juliol devers les 7.30 h, va atacar un altre home per l'esquena i li va pegar un cop al clatell que el va deixar inconscient per robar-li la cartera. El tercer fet va ocórrer el 2 d'agost també a les 7.30 h. El jove va abordar una dona per darrere i la va agafar pel coll asfixiant-la. La va amenaçar de mort perquè li donàs tot el que tenia i va arribar a perdre el coneixement.

L'acusat va recórrer a la mateixa pràctica –la tècnica d'estrangulació, diu la Policia Nacional– per robar a una altra dona el 4 d'agost a les 16 h. L'individu va atacar la víctima fins a deixar-la inconscient, la va arrossegar fins a uns matolls i li va prendre la bossa. A conseqüència de l'agressió, la dona va patir una doble fractura mandibular.

Fugat de casa

Davant tots aquests fets, la Policia Nacional –amb ajuda de la Policia Local de Palma– va muntar diversos dispositius per localitzar el lladre i aquest divendres a les 13 h el van trobar. Una vegada el van haver identificat, van saber que era un menor d'edat que havia fugit de casa seva, on vivia amb la família.

Els agents van fer gestions per trobar alguns dels efectes personals de les víctimes i van aconseguir indicis i proves que assenyalaven el menor com a autor dels fets. Així, el van arrestar com a presumpte autor de quatre robatoris amb violència, fets que s'han posat en coneixement del fiscal de Menors de Palma.

stats