Detenen un home que passejava pel Portitxol amb l'excusa que s'havia escapat el seu ca

Els cossos policials han detingut en les darreres hores 12 persones a les Balears

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Balears, varen detenir aquest diumenge 12 persones a l'Arxipèlag per desobediència als agents i per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020. A Palma, concretament, hi varen arrestar quatre persones. La Policia Nacional va trobar al Portitxol un home de 32 anys que passejava per l'arena amb l'excusa que el seu ca s'havia escapat, tot i que no duia cap corretja i que el seu domicili es trobava a tres quilòmetres d'allà. A més, ja tenia una sanció prèvia.

Per la seva banda, la Policia Local de Palma va detenir quatre persones. Tres d'aquestes, una dona i dos homes, eren companys de pis. Els agents els varen trobar caminant junts sense causa justificada pel carrer de Manacor i varen comprovar que havien estat denunciats per desobediència en tres ocasions. Finalment, els policies municipals varen arrestar un quart home, de 31 anys, per desobediència greu en negar-se a identificar-se i per trobar-se a la via pública.

La Guàrdia Civil va arrestar un altre home, de 35 anys, a Alcúdia per atemptar contra l'autoritat. Els agents varen acudir al lloc dels fets perquè l'individu havia amenaçat els seus veïns amb un ganivet en estat ebri. Davant això, l'acusat va reaccionar de manera agressiva i es va intentar resistir a la detenció.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

A Ciutadella, la Policia Local va arrestar aquest diumenge horabaixa un home de 43 anys que al·legava haver sortit a comprar tabac tot i que els establiments estaven tancats. Després d'assegurar que tornava a casa seva, va ser trobat en sentit contrari al seu domicili i, com que tenia tres actes anteriors, els agents el varen detenir. Així mateix, la Guàrdia Civil va arrestar un altre home, de 36 anys, a Sant Lluís per resistència i desobediència, a conseqüència dels danys que va provocar a l'habitatge on residia amb més gent.

Finalment, a Eivissa, la Policia Local va detenir una conductora, de 38 anys, que havia tingut un accident de trànsit amb un taxista i que havia fugit. La dona va ser localitzada al migdia i es va comprovar que acumulava cinc propostes de sanció. La Policia Nacional, per la seva banda, va arrestar quatre persones, una de les quals era una dona que es trobava a la porta d'una cafeteria sense causa justificada i que tenia dues denúncies prèvies.

Dos homes, de 42 i 50 anys, varen ser detinguts també per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma, ja que acumulaven tres actes cadascun. Els agents varen detenir, a més, un jove de 29 anys que caminava pel carrer sense motiu i que havia estat proposat per a sanció tres vegades.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF