Detenen un home a Palma que amenaçava els veïns que aplaudien des dels balcons

Els cossos policials varen arrestar aquest diumenge quatre persones a les Illes Balears: tres a Mallorca i una a Eivissa

Els cossos policials varen detenir aquest diumenge un total de quatre homes a les Balears per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. La xifra –de tres arrestats a Mallorca i un a Eivissa– representa una de les més baixes dels darrers dies. La Delegació del govern espanyol a les Illes destaca el cas d'un individu que es trobava al carrer, sense camiseta, i que insultava i amenaçava els veïns d'una zona del centre històric de Palma que estaven als seus balcons aplaudint.

Els residents varen alertar el 091 de la situació i, en arribar, els agents varen trobar l'home, de 45 anys, amb símptomes de trobar-se sota els efectes de l'alcohol. Aquest va mantenir una actitud agressiva i es va negar a fer cas de les indicacions dels policies nacionals, de manera que va acabar arrestat.

Per altra banda, la Policia Local de Palma va arrestar diumenge horabaixa un jove de 24 anys que es trobava a la via pública sense causa justificada. El ciutadà va al·legar que estava esperant una altra persona que li havia de portar doblers, però els agents varen constatar que ja tenia tres propostes de sanció prèvies dels dies 18 de març i 11 d'abril i el varen detenir.

També a Mallorca, la Guàrdia Civil va arrestar un conductor de 34 anys al Port d'Alcúdia després de ser identificat en un control quan circulava en un vehicle amb dues persones més. L'individu va intentar fugir, i quan els agents el varen aconseguir interceptar els va agredir. Mentre que ell va ser detingut, els seus acompanyants varen ser denunciats per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma.

Finalment, a Eivissa, la Policia Nacional va detenir un jove de 26 anys que havia provocat una discussió en un immoble. Segons un dels residents de la finca, l'home havia estat entrant i sortint constantment de l'edifici, tot i no residir-hi. Els agents varen comprovar que el ciutadà acumulava dues multes anteriors i el varen arrestar.

Així mateix, les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuen amb els controls als ports, aeroports i carreteres a l'Arxipèlag per evitar els desplaçaments innecessaris durant l'estat d'alarma. L'aeroport de Son Sant Joan de Palma va registrar diumenge l'arribada de 119 passatgers i la sortida de 180. Al mateix temps, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 47 viatgers en dos vols d'entrada i 17 varen abandonar l'illa en dos vols de sortida. L'aeroport de Menorca, per la seva banda, va comptabilitzar 17 persones que varen arribar i 15 que van marxar en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF