Societat 21/05/2022

Detenen un home i una dona per un delicte d'estafa i falsedat documental a Palma

Les dues persones van sol·licitar préstecs personals a nom d'un tercer sense el seu coneixement ni autorització

ARA Balears
1 min
Un cotxe de Policia Nacional a l'Arenal.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut dues persones, un home i una dona, d'entre 35 i 45 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i falsedat documental a Palma. Segons ha informat el cos policial aquest dissabte en una nota de premsa, com a resultat de les gestions de recerca practicades pel Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics d'aquesta Prefectura Superior, es va procedir a la detenció d'aquestes persones, totes dues residents a Palma, per haver sol·licitat préstecs personals a nom d'un tercer sense el seu coneixement ni autorització per un import total de prop de 9.000 euros.

Els préstecs fraudulents es van constituir a través de diferents financeres i els seus fons es van destinar a la compra de mobles per a la llar i un tractament de bellesa en dos comerços dedicats a aquesta activitat amb diverses franquícies a l'illa de Mallorca.

Per la Policia Nacional, és important remarcar que les persones detingudes es van aprofitar de la situació d'especial vulnerabilitat en la qual es trobava el denunciant en el temps en què es van desenvolupar els fets investigats, ja que no estava en les seves plenes facultats físiques i psicològiques. Aprofitant aquesta circumstància, els detinguts es van guanyar la seva confiança i van obtenir les seves dades de filiació i, o bé, bancàries en virtut de les quals van constituir préstecs fraudulents.

No es descarten noves detencions després que hagi estat identificada una tercera persona com a responsable dels fets investigats, si bé aquesta resideix a la ciutat de València, raó per la qual s'ha demanat col·laboració policial per procedir amb la seva formal detenció.

stats