Detenen un home retornat del Daesh a Turquia que havia viscut a les Balears

L'arrestat va residir a les Illes entre el 2012 i el 2017

La Guàrdia Civil ha detingut a Turquia, en col·laboració amb les autoritats d'aquest país, un presumpte retornat del Daesh que havia viscut a les Illes Balears, segons ha informat Efe. L'arrestat pretenia tornar a Europa després d'haver-se radicalitzat a Síria, la qual cosa suposava "un risc evident per a la seguretat del país", segons han assegurat les autoritats.

L'home, de 28 anys i d'origen marroquí, va viure a Balears entre el 2012 i el 2017, i després va passar per un tercer país europeu, on es va radicalitzar. Des d'allà, va decidir viatjar a Síria per integrar-se al Daesh, segons explica la Guàrdia Civil. El detingut està acusat de formar part d'una organització terrorista.

L'institut armat va detectar aquesta radicalització tant "en el seu comportament com en el seu aspecte exterior", fet que va confirmar que suposava un "risc per al país". L'individu havia estat format tant doctrinalment com militarment i havia participat en accions de combat.

La col·laboració amb els serveis policials turcs és clau en aquests casos, atesa l'estratègica situació del seu país. L'institut armat presta especial atenció a tots els individus que, després de passar per Espanya, s'han desplaçat a zones de conflicte per integrar-se a les files d'algun grup terrorista.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF