Societat 19/11/2020

Detenen un educador de l'IMAS per abusos sexuals a tres menors del centre tutelat on treballava

El Consell de Mallorca assegura que varen ser els primers a avisar la Fiscalia dels fets

Ara Balears
1 min
Seu de l'IMAS. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaNou escàndol relacionat amb els abusos sexuals a menors als centres tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que depèn del Consell de Mallorca. Segons ha informat l'agència Efe, la Policia Nacional va arrestar divendres un educador acusat d'abusar sexualment de tres menors del centre on treballava.

Els abusos als tres menors varen consistir en tocaments, segons han informat fonts properes al cas. Les investigacions dels fets, ocorreguts el 2018, varen començar el mes de juliol i s'han perllongat diversos mesos davant les sospites que pogués haver-hi més víctimes. L'acusat va passar a disposició judicial després de ser arrestat i va quedar en llibertat amb càrrecs. De moment, no es preveu que la investigació continuï oberta.

Per la seva banda, l'IMAS ha informat en un comunicat que "la institució va ser la primera a denunciar els fets a Fiscalia de Menors". Si bé els fets "es remunten al 2018, no va ser fins al 2019 que els menors ho varen comunicar al centre i que se'n va tenir constància oficial", afegeixen. Aleshores, l'IMAS va obrir un expedient disciplinari al treballador i el va apartar del servei.

A partir d'aquí, i segons el protocol, "la institució insular obre una investigació interna i trasllada el cas a la Fiscalia perquè s'entén que pot ser constitutiu de delicte", indiquen. Davant això, s'inicia una investigació policial, la qual va concloure divendres amb la detenció de la persona implicada.

stats