Detenen dos homes a Son Banya que incomplien el confinament

Un d'ells, a més, tenia una ordre d'allunyament de la tercera persona que els acompanyava, una dona que també va ser denunciada

Els cossos policials varen detenir aquest dimecres vuit persones a Mallorca: sis a Palma, una a Manacor i una altra a Pollença. Totes incomplien les restriccions del Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Dues de les detencions es varen fer a la sortida del poblat de Son Banya. Es tracta de dos homes, de 19 i 36 anys, que anaven amb cotxe amb una tercera acompanyant i que ja havien estat proposats per a sanció anteriorment.

A més, el conductor està acusat d'un delicte contra la seguretat viària, ja que no disposava de carnet. Juntament amb això, l'altre home incomplia també una ordre d'allunyament de la dona que els acompanyava. Aquesta darrera, per la seva banda, va ser denunciada per incomplir el confinament.

Els agents nacionals varen detenir tres ciutadans més a Palma. Un d'ells va ser un jove de 22 anys que es banyava a la platja de Can Pere Antoni i que acumulava ja tres propostes de sanció per desobediència, el qual havien arrestat diumenge dia 12 d'abril. Per una altra banda, dos joves de 18 i 24 anys varen ser arrestats a Son Gotleu i la Soledat per estar al carrer sense causa justificada i acumular denúncies prèvies.

Per què el 95% de detinguts per saltar-se el confinament són homes?

Així mateix, la Policia Local de Palma va arrestar dimecres dematí un ciutadà de 47 anys que estava assegut en un banc amb un altre home. Ambdós varen al·legar que havien acompanyat la dona d'un d'ells al banc. Els agents varen denunciar un dels dos homes, que tenia cinc denúncies anteriors, i varen proposar l'altre per a sanció.

A la Part Forana, la Guàrdia Civil va arrestar un ciutadà de 47 anys a Pollença, que tenia quatre multes prèvies, mentre que la Policia Nacional va detenir un altre home de 44 anys que anava a una benzinera a comprar un refresc. Els agents varen comprovar que el seu domicili estava molt allunyat i que ja havia estat proposat per a sanció cinc vegades.

Al mateix temps, els controls a ports, aeroports i carreteres de Balears continuen en marxa. L'aeroport de Son Sant Joan de Palma va registrar aquest dimecres l'arribada de 242 passatgers, mentre que 147 varen sortir en deu vols programats. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 170 viatgers i va comptabilitzar la sortida de 55 persones en el total de quatre vols que varen operar. Finalment, l'aeroport de Menorca va acollir 28 persones en vols d'arribada i va registrar la sortida de 19 en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF