Detenen dos germans de matinada que viatjaven en cotxe amb 2.400 euros a sobre a Eivissa

Els cossos policials varen arrestar aquest dilluns set persones a les Illes Balears per incomplir el confinament

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat aquest dimarts que els cossos policials varen arrestar dilluns set persones per incomplir el confinament, cinc a Mallorca i dues Eivissa. Aquestes dues darreres detencions les varen protagonitzar dos germans, de 36 i 37 anys, que circulaven dins el mateix vehicle i que portaven a sobre més de 2.400 euros. Els individus acumulaven, respectivament, dues i tres propostes de sanció i, a banda de ser detinguts, els agents els varen retirar el cotxe.

A Mallorca, la Guàrdia Civil va arrestar a Alcúdia una dona per resistència i desobediència. Els agents varen identificar la ciutadana, que viatjava amb una altra persona dins un vehicle al·legant que anaven a comprar al supermercat. Davant això, els varen informar que no era un motiu justificat i les varen denunciar per desobediència. Com que una d'elles ja havia estat proposada per a sanció quatre vegades, la varen detenir.

Per altra banda, la Policia Local de Palma va arrestar un jove de 25 anys que havia estat sorprès transportant un televisor pel carrer –va assegurar que pretenia vendre'l– i, mitja hora més tard, fou identificat a un altre punt de la ciutat mentre parlava al carrer amb dues persones més. Ja tenia tres denúncies prèvies, de manera que va acabar detingut.

Detenen un home a Palma que amenaçava els veïns que aplaudien des dels balcons

Així mateix, la Policia Nacional va arrestar tres ciutadans més a Palma per vulnerar les restriccions de l'estat d'alarma. Un d'ells, un individu de 48 anys, va reaccionar de manera violenta quan els policies el varen aturar al carrer, ja que colpejà un dels agents i intentà fugir. El segon a ser arrestat, un jove de 27 anys, va ser identificat l'horabaixa quan caminava pel carrer de Manacor sense causa justificada. Segons la seva versió, havia sortit a comprar, però els efectius varen comprovar que no era cert i que acumulava cinc denúncies.

Finalment, els policies nacionals varen identificar un home de 37 anys a la carretera vella de Sineu que va intentar fugir amb un ciclomotor. Tot i el seu intent per evitar el control de trànsit, els agents el varen interceptar, davant la qual cosa va reconèixer que havia estat proposat per a sanció anteriorment, concretament deu vegades.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

Paral·lelament, les forces i cossos de Seguretat de l'Estat continuen duent a terme controls a ports, aeroports i carreteres de l'Arxipèlag durant aquests dies per evitar desplaçaments innecessaris durant l'estat d'alarma. A l'aeroport de Son Sant Joan de Palma es va registrar aquest dilluns l'arribada de 208 passatgers, mentre que 124 varen sortir de Mallorca en un total de 10 vols programats.

Al mateix temps, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 111 viatgers en dos vols d'entrada, mentre que 42 varen abandonar l'illa en dos vols més. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar, per la seva banda, 38 persones que varen arribar i 16 que varen sortir de l'illa en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF