Societat 18/04/2020

Detenen un home a Consell que es feia passar per sergent de l'Exèrcit de Terra

El detingut es passejava pel municipi i realitzava les funcions policials establertes durant l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
Un conductor passant el control d'aquest matí

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut un home a Consell que es feia passar per sergent de l'Exèrcit de Terra. En un comunicat han explicat que l'home es passejava pel municipi vestit amb l'uniforme i realitzava funcions policials, establertes durant l'estat d'alarma, com comprovar els motius de desplaçament de la gent. El detingut va arribar a exigir que algunes persones tornassin a casa seva. Els agents el varen detenir per usurpació de funcions públiques.

A més de la detenció que es va produir a Consell, la Policia Local de Palma va arrestar dos homes de 32 i 29 anys per incomplir les restriccions establertes. La policia va sorprendre el més jove bevent alcohol al carrer i ja tenia tres denúncies anteriors. Per part seva, la Policia Nacional va arrestar cinc persones més a la ciutat per desobediència. En total, a Mallorca es varen detenir vuit persones per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 per gestionar la situació de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Sis detencions a Eivissa

La Guàrdia Civil va arrestar en la matinada d'aquest divendres un home a Sant Antoni de Portmany per resistència i desobediència. El ciutadà va caure a la mar quan intentava entrar al port esportiu sense autorització i els agents el varen haver de treure de l'aigua. El detingut ja havia intentat accedir al port en diverses ocasions. A més, a Eivissa, la Policia Nacional ha detingut cinc persones més per vulnerar el confinament domiciliari. Segons informen en el comunicat, tots els detinguts ja havien estat sancionats anteriorment per botar-se el confinament de manera injustificada.

Moviment en els aeroports

D'altra banda, l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, va registrar aquest divendres l'arribada de 173

passatgers, mentre que 157 varen abandonar Mallorca en els 10 vols que varen operar, segons les dades de la Guàrdia Civil.

L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 42 viatgers en dos vols d'entrada i 34 varen partir de l'illa en dos vols de sortida. A l'aeroport de Menorca hi varen arribar 24 persones i 12 que se'n varen anar en els quatre vols que estaven programats.

stats