Societat 08/04/2021

Detenen quatre persones a Maó acusades de tràfic de drogues i de pertànyer a banda criminal

Un dels detinguts abastia de cocaïna a la resta d'implicats

Iván Martín
1 min
Imatge del material confiscat a l'operació 'Nova' efectuada el passat mes de febrer.

MaóLa Policia Nacional ha detingut quatre persones a Maó que presumptament estarien relacionades amb el grup criminal que es dedicava a traficar cocaïna a l'illa, i que fou desarticulat el passat mes de febrer en el marc de l'operació 'Nova'. En concret, s'han detingut tres homes i una dona, tots ells de nacionalitat espanyola i d'entre 28 i 52 anys. Se'ls acusa d'un suposat delicte contra la salut pública i de pertinença a grup criminal.

Entre els detinguts destaca una dona de 52 anys que residia a Maó i que abastia de cocaïna al "clan familiar" desarticulat. Els altres tres detinguts col·laboraven venent la droga en els municipis de Maó, es Castell i Ciutadella. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

L'operació 'Nova' va permetre la detenció de 18 persones que, presumptament, formaven part d'un entramat criminal organitzat i que es dedicava a la distribució de cocaïna a Menorca. En els onze registres que es van dur a terme la Policia Nacional confiscà 1 quilo de cocaïna, més de 100 grams de MDMA, més de 200 grams de marihuana, més de mig quilo de substàncies pel tall, diners en efectiu, 178 dosis d'anabolitzants, 13 vehicles, 12 balances de precisió, una premsa hidràulica, dues màquines per a envasar i 28 telèfons amb les seves corresponents targetes SIM.

stats