Societat 30/11/2019

Detenen 33 persones d'una banda de narcotràfic que tenia 38.000 euros enterrats en una finca de Muro

Els agents han confiscat 14,5 quilos de cocaïna, 2,5 quilos d'haixix i un quilo d'MDMA, entre altres substàncies

Ara Balears
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut els darrers dies 33 persones d'una banda que introduïa droga des de la Península a Mallorca per vendre-la a diferents poblacions de l'illa. Segons ha informat Efe, dels 240.000 euros confiscats, 38.600 estaven enterrats en una finca rural a Muro i 60.000, en el doble fons d'un vehicle a Catalunya.

En el marc de l'operació Bubadu, els agents han confiscat 14,5 quilos de cocaïna, un quilo d'MDMA, 3,5 quilos d'haixix, 2,5 quilos de substància de tall, 240.000 euros, diversos vehicles i armes. Les 33 detencions i els 28 escorcolls domiciliaris s'han portat a terme en diferents poblacions de Mallorca, Barcelona, Lleida i Osca. A més, s'han inspeccionat cinc garatges i un local comercial.

L'operació va començar a finals de l'any 2017, quan la Guàrdia Civil va detectar un grup format per ciutadans magrebins que introduïa droga a l'illa a través de dobles fons instal·lats en vehicles. Segons la investigació, l'organització estava en contacte amb un altre grup d'Holanda, que subministrava la droga i desenvolupava les seves activitats a Barcelona, Osca i Lleida.

La connexió amb Mallorca es va detectar a través d'un vehicle que entrava pel port d'Alcúdia en el qual viatjava una persona que transportava set quilos de cocaïna. Gràcies a l'operació s'han desarticulat nombrosos punts de venda de droga situats a diverses localitats de la Part Forana de Mallorca i a Barcelona.

stats